Distracție
Cele mai bune 17 seriale cu vrajitoare

De la trucuri magice la cărți de vrăji, cu toții suntem fascinați de supranatural. Serialele cu si despre creaturi mitice precum serialele cu vrăjitoare, serialele cu vampiri sau cele cu vârcolacii au fost mereu printre preferatele noastre. De la Sabrina the Teenage Witch, un serial clasic cu vrăjitoare apărut în anii '90, la seriale noi precum Legacies sau A Discovery of Witches, noi vă oferim o listă cu cele mai bune seriale cu vrăjitoare din toate timpurile.

Acestea sunt cele mai tari seriale cu vrăjitoare apărute în ultimii 30 de ani:

17. Charmed 1998

Anii apariției: 1998-2006 | Sezoane: 8 | Notă Imdb: 7.1

Actori: Alyssa Milano, Rose McGowan, Holly Marie Combs, Shannen Doherty

Charmed se numără printre cele mai memorabile seriale apărute în anii '90. Acțiunea serialului le urmărește pe surorile vrăjitoare Halliwell: Prue, Piper, Page și Phoebe. Cea mai în vârstă dintre surori, Prue (Shannen Doherty) era responsabilă și avea grijă ca lucrurile să nu scape de sub control, Piper (Holly Marie Combs), sora mijlocie, era sinceră și încerca să păstreze calmul și pacea, Phoebe (Alyssa Milano) era neînfricată și lipsită de griji, iar Paige (Rose McGowan) apare abia în sezonul 4 și are o personalitate extrem de puternică.

Dacă îți plac serialele cu vrăjitoare, trebuie neapărat să urmărești acest serial clasic al anilor '90.

16. Charmed 2018

Anii apariției: 2018-prezent | Sezoane: 2 | Notă Imdb: 4.2

Actori: Melonie Diaz, Madeleine Mantock, Sarah Jeffery

Acest serial este inspirat de serialul Charmed al anilor '90 (serialul menționat mai sus) și urmărește viețile a trei surori adolescente pe nume Mel Vera, Macy Vaughn și Maggie Vera care descoperă că au puteri magice după moartea tragică a mamei lor. Deși acest serial cu vrăjitoare are o notă extrem de mică pe platforma Imdb, recomandarea noastră este să îi dați totuși o șansă, mai ales dacă vă plac serialele pentru adolescenți cu personaje care au puteri magice.

15. Shadowhunters: The Mortal Instruments

Anii apariției: 2016-prezent | Sezoane: 3 | Notă Imdb: 6.7

Actori: Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Matthew Daddario

Acțiunea serialul Shadowhunters urmărește viețile unor hibrizi pe jumătate oameni, pe jumătate îngeri, care se numesc Shadowhunters și principalul lor scop este să vâneze demoni. Frumoasa actriță Katherine McNamară joacă rolul lui Clary Fray, o tânără hibrid care află că face parte dintr-o familie puternică de vânători de demoni. În serialul Shadowhunters întâlnim tot felul de creaturi supranaturale printre care și pe vrăjitorul Magnus, un vrăjitor bisexual de culoare.

14. Witches of East End

Anii apariției: 2013-2014 | Sezoane: 2 | Notă Imdb: 7.6

Actori: Jenna Dewan, Madchen Amik, Julia Ormond

Bazat pe romanul scris de Melissa de la Cruz, serialul Witches of East End a fost un serial cu vrăjitoare extrem de iubit de public. Cu toate acestea, serialul a fost anulat după doar două sezoane. Acțiunea serialului urmărește viața familiei Beauchamps, formată din Joanna, fiicele sale Ingrid și Freya, și sora Joannei, pe nume Wendy. Cele patru vrăjitoare locuiesc în orășelul East End și pe parcursul celor două sezoane află cât de puternice sunt.

13. The Secret Circle

Anii apariției: 2011-2012 | Sezoane: 1 | Notă Imdb: 7.4

Actori: Britt Robertson, Phoebe Tonkin, Thomas Dekker

O adolescentă de 16 ani din California pe nume Cassie se mută cu bunica sa în orășelul Chance Harbor, Washington, unde se îndrăgostește de un băiat misterios pe nume Adam. Atunci când se înscrie la liceul din Chance Harbor, Cassie află că atât Adam cât și alți elevi ai liceului sunt au puteri magice.

Dacă îți plac serialele pentru adolescenți, cu siguranță îți va plăcea serialul cu vrăjitoare The Secret Circle.

12. Sabrina the Teenage Witch

Anii apariției: 1996-2003 | Sezoane: 7 | Notă Imdb: 6.7

Actori: Melissa Joan Hart, Caroline Rhea, Nick Bakay

Un alt serial clasic al anilor '90, Sabrina the Teenage Witch (Sabrină, vrăjitoarea adolescentă) este un serial comedie cu vrăjitoare. Acțiunea serialului urmărește viața Sabrinei, o adolescență aparent normală care află că are puteri magice.

11. Chilling Adventures of Sabrina

Anii apariției: 2018-prezent | Sezoane: 1 | Notă Imdb: 7.8

Actori: Kiernan Shipka, Lucy Davis, Ross Lynch

Inspirat de Sabrina the Teenage Witch, serialul menționat anterior, The Chilling Adventures of Sabrina merge cam pe aceeași premiză. O diferență majoră dintre cele două seriale este faptul că serialul anilor '90 este o comedie, iar cel apărut în anul 2018 este drama-horror.

Serialul Chilling Adventures of Sabrina este creat de Roberto Aguirre-Sacasa, creatorul serialului Riverdale. Dacă v-a plăcut serialul Riverdale, cu siguranță veți urmări cu sufletul la gură serialul cu vrăjitoare The Chilling Adventures of Sabrina.

10. Good Witch

Anii apariției: 2015-prezent | Sezoane: 5 | Notă Imdb: 7.3

Actori: Caherine Bell, Bailee Madison, James Denton

Good Witch este un serial-comedie cu vrăjitoare care urmărește viețile a două vrăjitoare Cassie Nightingale și fiica sa Grace. Lucrurile erau cât se poate de normale până când Dr. Sam Radford se mută împreună cu fiul său în casa de alături.

9. Supernatural

Anii apariției: 2005-prezent | Sezoane: 15 | Notă Imdb: 8.5

Actori: Jensen Ackles, Jared Padaleki, Misha Collins

I-am urmărit pe frații Dean și Sam Winchester pentru 14 sezoane, timp în care ei au vânat numeroase creaturi sinistre și supranaturale. Deși vrăjitoarele nu sunt personajele principale în serialul Supernatural, ele apar destul de des. Rowena, Astaroth, Clea și Max Banes sunt example de vrăjitoare care apar pe parcursul celor 14 sezoane ale acestui serial de succes. Este important de menționat că în serialul Supernatural întâlnim atât vrăjitoare bune cât și vrăjitoare malefice.

8. Once Upon a Time

Anii apariției: 2011-2018 | Sezoane: 7 | Notă Imdb: 7.8

Actori: Ginnifer Goodwin, Lana Parilla, Jared Gilmore

Serialul Once Upon a Time urmărește viețile locuitorilor orășelului fictiv Storybrooke, Maine. O vrăjitoare rea pe nume Regina Mills a furat amintirile tuturor celor ce locuiesc în Storybrooke folosing un blestem puternic obținut de la Rumpelstiltskin. În serialul Once Upon a Time putem vedea numeroase vrăjitoare precum Regina, vrăjitoarea rea din vest sau Glindă vrăjitoarea cea bună, precum și numeroase personaje din poveștile noastre preferate.

7. The Magicians

Anii apariției: 2015-prezent | Sezoane: 4 | Notă Imdb: 7.6

Actori: Jason Ralph, Hale Appleman, Stella Maeve

După ce au fost recrutați pentru a face parte dintr-o academie misterioasă, un grup de studenți descoperă că magia despre care au citit când erau copii este reală și mult mai periculoasă decât și-au imaginat vreo dată. Vor profita de magia despre care doar ce au învățat? Sau o vor controla și o vor folosi doar atunci când au cu adevărat nevoie? The Magicians este un serial cu vrăjitoare extrem de interesant și captivant.

6. A Discovery of Witches

Anii apariției: 2018-prezent | Sezoane: 1 | Notă Imdb: 8.2

Actori: Teresa Palmer, Matthew Goode, Valarie Pettiford

Într-o lume în care vampiri, demonii și vrăjitoarele conviețuiesc, Diana Bishope este ultimul membru rămas în viață al unei familii extrem de puternice de vrăjitoare. Diana, istoric și vrăjitoare, găsește Ashmore 782 și știe că este misiunea ei să îi descopere misterele. Un hibrid vampir-vrăjitoare pe nume Matthew Clairmont se oferă să o ajute, dar ea nu are încredere în vampiri. A Discovery of Witches este un serial cu vrăjitoare apărut în anul 2018 care merită urmărit.
 
Serialul A Discovery of Witches se numără printre cele mai frumoase seriale apărute în anul 2018.
5. Legacies

Anii apariției: 2018-prezent | Sezoane: 1 | Notă Imdb: 7.5

Actori: Danielle Rose Russel, Kaylee Bryant, Aria Shahghasemi

Legacies este un spin-off al serialelor The Originals și The Vampire Diaries. Hope Mikaelson, fiica hibridului vampir-vârcolac Klaus Mikaelson și a varcolacului Hayley Marshall este o adolescentă cu puteri magice extrem de puternică. În serialul Legacies putem vedea vrăjitoare, vampiri, vârcolaci, demoni, gargui, sirene și multe alte creaturi supranaturale.

4. The Originals

Anii apariției: 2013-2018 | Sezoane: 5 | Notă Imdb: 8.3

Actori: Phoebe Tonkin, Charles Michael Davis, Daniel Gillies, Joseph Morgan

Serialul The Originals este un spin-off al celebrului serial The Vampire Diaries. Acțiunea acestui serial cu vrăjitoare, vampiri și vârcolaci se petrece în misticul oraș New Orleans și urmărește viețile membrilor familiei Mikaelson. Klaus Mikaelson, capul familiei, este un hibrid vampir-vârcolac extrem de puternic și este mereu în conflict cu vrăjitoarele din orașul New Orleans. Freya Mikaelson, sora lui Klaus, este și ea o vrăjitoare foarte puternică și datorită ei, familia Mikaelson are o șansă să scape cu viață.

3. Penny Dreadful

Anii apariției: 2014-2019 | Sezoane: 4 | Notă Imdb: 8.2

Actori: Eva Green, Josh Hartnett, Billie Piper, Helen McCrory

Serialul horror Penny Dreadful este unul dintre cele mai reușite seriale de acest gen. În serial întâlnim diverse personaje celebre precum Dorian Gray, Doctorul Frankenstein și Dracula, dar și un cuib de vrăjitoare, un vârcolac, și o tânără pe nume Vanessa Ives care se confruntă cu toate aceste creaturi.

2. Salem

Anii apariției: 2014-2017 | Sezoane: 3 | Notă Imdb: 7.2

Actori: Shane West, Janet Montgomery, Tamzin Merchant

Serialul Salem este inspirat din Procesele Vrăjitoarelor din Salem petrecute la sfârșitul secolului XVII. Evenimentele care se petrec în serialul cu vrăjitoare Salem sunt fictive, dar ridică o întrebare extrem de interesantă: Au existat oare vrăjitoare în orașul Salem?

Dacă vă plac serialele drama-horror cu vrăjitoare, serialul Salem vă va plăcea cu siguranță.

1. American Horror Story: Coven

Anii apariției: 2011-prezent | Sezoane: 10| Notă Imdb: 8.1

Actori: Sarah Paulson, Emma Roberts, Jessica Lange

American Horror Story este unul dintre cele mai reusite seriale horror din ultimii 10 ani. Fiecare sezon al acestui serial are personaje și tematica diferită. Sezonul 3 al serialului American Horror Story se numește Coven și este cu și despre vrăjitoare. Acțiunea sezonului Coven urmărește un grup de vrăjitoare care locuiesc la Academia Domnișoarei Robichaux din New Orleans. Ele sunt desendentele vrăjitoarelor care au scăpat din Salem.