Distracție
Cele mai bune seriale cu și despre adolescenți

Nu este obligatoriu să fii în liceu pentru a aprecia un serial dramă despre adolescenți, mai ales că unele dintre aceste seriale au o doză serioasă de violență și nu numai. Noi recunoaștem că priveam astfel de seriale cu mult timp înainte de a împlini vârsta de 18 ani, și nu credem că este o crimă. Un lucru este clar: în ultima vreme serialele au început să fie din ce în ce mai de calitate și reprezintă una dintre activitățile preferate ale tinerilor pentru a petrece timpul liber. Prin urmare, noi am făcut o listă cu serialele despre adolescenți care ne-au plăcut cel mai mult și vă recomandăm să profitați de toamna aceasta și zilele ploioase care vor urma pentru a le urmări.

 

1. GOSSIP GIRL - Bine ai venit în Upper East, New York, unde cei bogați încearca să facă față relațiilor amoroase, mereu dramatice, și totodată trebuie să facă cea mai buna alegere privind  facultatea. Blair Waldorf împreună cu prietenele ei Kati Farkas și Isabel Coates,  frecventează liceul ți petrecerile pretențioase, alături de părinții lor bogați. Blair este invidiată de adversarele sale, pentru că se presupune că ea are o viață perfectă, nu doar pentru că are un prieten frumos, Nate Archibald, ci pentru că planuiește să urmeze facultatea sa de vis, Yale. (CinemaRX)

 

 

2. AWKWARD - Deloc populară la început, Jenna reușește să atragă fără voia ei toate privirile și atenția atât de importantă în anii de liceu printr-un incident în urma căruia își câștigă popularitatea printre colegi. Acțiunea se desfășoară în perioada liceului ceea ce face ca întâmplările și situațiile să fie mereu pline de umor și dramatism specific vârstei. (CinemaRX)

 

 

3. MISFITS - Nathan, Kelly, Simon, Alisha și Curtis se așteptau ca serviciile lor în folosul comunității să fie complet plictisitoare. Totuși, dupa o furtună ciudată în care sunt prinși afară, muncind, vor primi puteri speciale și vor descoperi că această munca este orice, numai plictisitoare nu. (CinemaRX)

 

 

4. THE VAMPIRE DIARIES - Elena, una dintre cele mai populare eleve din liceul în care studiază, a avut parte în urmă cu 4 luni de o mare tragedie: părinții ei au murit într-un accident de avion. Astfel, aceasta, împreună cu fratele ei în vârstă de 15 ani, trebuie să facă față imensei pierderi. Anul școlar tocmai a început. Elena, împreună cu prietenele ei, este fascinată de prezența unui nou elev, tânăr, misterios și carismatic, pe nume Stefan. Cei doi tineri au început deja să vorbească și nici să-și facă ochi dulci nu se sfiesc. Ceea ce nu știe Elena este că Stefan este de fapt un vampir în vârstă de 200 de ani. (Cinemagia)

 

 

5. PRETTY LITTLE LIARS - Pretty Little Liars este o producție ABC Family bazată pe seria de romane cu același nume a Sarei Shepard. Serialul urmărește schimbările din viețile a patru fete - Hanna, Aria, Spencer și Emily - după ce "liderul" grupului lor, Alison, dispare, iar ele încep să primească mesaje scrise din partea unui necunoscut care se semnează "A". La început, ele cred că este Alison, dar după ce este găsită moartă, fetele își dau seama că altcineva știe secretele lor, inclusiv pe cele mai ascunse, pe care au crezut că doar Alison le știa. (Cinemagia)

 

 

6. SKINS - Skins prezintă poveștile de viață ale unor adolescenți din Bristol, Anglia. Subiectul controversat al serialului cuprinde probleme cum ar fi: narcisismul, familii destrămate, probleme de personalitate, abuzul de substanțe ilegale, moartea. Serialul este recunoscut pentru distribuția de actori amatori și colaborarea cu tineri scenariști. Toată distribuția este înlocuită la fiecare două sezoane, iar fiecare episod este concentrat pe povestea unuia dintre personaje, fiecare având o poveste distinctă. Aceste personaje prezintă povestea de zi cu zi a adolescenților de azi. (Cinemagia)

 

 

7. TEEN WOLF - Scott era un tânăr obișnuit până ce o mușcătură i-a schimbat fundamental viața. Acum se chinuie să înțeleagă cine e și ce ar putea să devină. Este mai mult lup decât om? Să fie invers? A devenit el doar un prădător, sclav al puterii lunii? Poate controla aceste lucruri? Orice ar fi, însă, nu va fi ușor. Scott încearcă să își controleze impusurile, dar se teme mai tot timpul că ele vor ajunge să îi controleze fiecare gest. (Cinemagia)

 

 

8. THE SECRET CIRCLE - Cassie Blake a fost o adolescentă normală și fericită până când mama ei a murit într-un incendiu aparent accidental. Orfană și foarte tristă, Cassie se mută cu bunica ei Jane în frumosul orășel Chance Harbor, Washington – orășel pe care mama ei îl abandonase cu ceva vreme în urmă – ai cărui locuitori par să o cunoască mai bine pe Cassie decât ea însăși. (Cinemagia)

 

 

9. FINDING CARTER - Finding Carter este un serial american care urmărește drama adolescentei Carter. Viața personajului se schimbă radical atunci când descoperă că a trait intr-o minciună, iar femeia pe care o credea mamă nu era cea adevarată. Carter a fost furată la varsta de trei ani de catre Lori, o cunoștință a familiei, trăindu-și viața alături de ea până în momentul în care sunt descoperiți părinții săi biologici. (CinemaRX)

 

 

10. RED BAND SOCIETY - O poveste despre viata din spital, ce pune accent pe viata unui grup de adolescenti ce traiesc in interiorul acestuia, fiecare avand o boala, o deficienta, un tratament de urmat, sau fiind in asteptarea unui transplant. Serialul urmareste cu umor intamplarile protagonistilor, reusind in acelasi timp sa surprinda in profunzime dificultatile pe care le au de infruntat, prieteniile si rivalitatile dintre ei, relatia lor cu personalul spitalului, procesele de maturizare prin care trec. (Cinemagia)

 

 

11. THE FOSTERS - Steff Foster si Lena Adams, un cuplu gay, si-au intemeiat o familie compusa din copii adoptati si unul biologic: Mariana si Jesus sunt gemeni adoptati iar Brandon este fiul biologic al Stephaniei dintr-un mariaj anterior. Totul este bine pana cand familia se mareste prin sosirea lui Jude si a lui Callie Jacob, frati fiind. Acestia au fost adoptati de multe ori iar cand sunt adoptati de aceasta familie, lucrurile incep sa se precipite. (Cinemagia)

 

 

12. SHAMELESS -Shameless este o dramă americană difuzată de postul Showtime și are în prim plan familia disfuncțională a lui Frank Gallangher, un tata care crește singur 6 copii. Frank este un bețiv, soția sa l-a părăsit cu mult timp în urmă, iar Fiona, fiica cea mai mare, încearcă să mențină familia unită. Fiul cel mare (LIP), se foloseste de cunoștinșele sale în materie de fizică pentru a obține favoruri sexuale de la fetele din cartier. Fiul mijlociu, Ian este gay. Deb, fata cea mai mică fură bani din colectia ei UNICEF. Carl are 10 ani și este un sociopat și un piroman în devenire. Cel mai mic copil - Liam - este negru și nimeni nu știe cum și de ce s-a întâmplat asta. (CinemaRX)

 

 

13. MY MAD FAT DIARY - Acțiunea serialului se desfășoară în anul 1996, în Lincolnshire, și reprezintă povestea tragică și amuzantă a tinerei Rae, care a petrecut patru luni într-un spital de psihiatrie pentru că a încercat să se sinucidă. După ce este externată, Rae încearcă să își restabilească legăturile cu cele mai bune prietene ale sale, care nu știu ce s-a întămplat cu Rae în ultimele luni. (CinemaRX)

 

 

14. SUBURGATORY - George Altman este un arhitect care de 15 ani o crește singur pe Tessa, fiica lui adolescentă. După ce descoperă o cutie cu prezervative în sertarul acesteia, decide să se mute din zgomotosul și aglomeratul New York în suburbie, pentru a-i oferi Tessei o viață mai bună. Mutarea în suburbie va avea un impact foarte mare în viețile lor, întrucât vor cunoaște o mulțime de persoane: pe unii îi vor îndrăgi, însă alții le vor deveni cei mai aprigi dușmani. (Cinemagia)

 

 

15. DEAD LIKE ME - Ellen Muth revine în rolul lui Georgie ‘George' Lass, o adolescentă care face eforturi să se împace cu viața de apoi, dar își da seama că și aici există la fel de multe probleme ca și în viata obisnuită. Prietenii ei, Mason (Callum Blue), Daisy (Laura Harris), Roxy (Jasmine Guy), și Rube (Mandy Patinkin), trăiesc alaturi de George aceleași peripeții, încercând sa colecteze sufletele oamenilor în ultimele lor clipe de viață. (Cinemagia)

 

 

16. PARENTHOOD - Fiecare episod de câte o oră urmărește trei generații din familia Braverman, redând într-o notă afectuoasă bucuriile și necazurile vieții de părinte, dar și problemele cu care se confruntă orice copil din epoca posttehnologică. (Cinemagia)

 

 

17. BOY MEETS WORLD - Adolescenta este o varsta dificila. De aceea, Cory Matthews, desi incearca sa fie prietenos cu toata lumea: colegi, profesori, parinti, prieteni, are mereu probleme. (Cinemagia)

 

 

18. DARIA - Un serial animat difuzat de MTV între 1997 și 2000 care urmărește viața unei adolescente înzestrate cu un simț al umorului negru și care privește în mod cinic toate întâmplările și personajele din jurul ei. (Cinemagia)

 

 

19. SWITCHED AT BIRTH - Bay Kennish este o adolescentă cu inclinații artistice care a fost crescută de Kathryn, mamă casnică, și de John, jucător profesionist de baseball, într-un cartier rezidențial. Studiind la școală grupele de sânge, fata se miră că grupa ei sanguină nu corespunde cu cea a familiei sale, așa că aceștia se supun unor teste și află că Bay nu este fiica lor și că a fost schimbată la naștere cu Daphne Vasquez, o fată ce a rămas surdă în urma meningitei suferite și care locuiește cu mama sa și bunica portoricană într-un cartier modest. (Cinemagia)

 

 

20. 10 THINGS I HATE ABOUT YOU - Serialul se bazeaza pe binecunoscutul film din 1999, dupa piesa lui William Shakespeare, “Imblanzirea scorpiei”. Surorile Stratford, Bianca si Kat, au teluri foarte diferite in viata. La noul lor liceu, este clar ca una dintre surori vrea “sa se separe de turma”, iar cealalta nu-si doreste nimic mai mult decat sa se integreze. (Cinemagia)

 

 

21. ONE TREE HILL - În afară de pasiunea pentru baschet, Lucas și Nathan par să fie două persoane diferite, cu foarte puține lucruri în comun, unul dintre acestea fiind... tatăl. Arogant și foarte sigur pe el, Nathan este vedeta echipei de baschet a liceului la care studiază și provine din cea mai bogată familie din oraș. Crescut numai de mama sa, Lucas este foarte tăcut și singuratic, încercând întotdeauna să păstreze o distanță cât mai mare față de fratele său vitreg, Nathan. (Cinemagia)

 

 

22. GREEK - Actiunea serialului Greek are loc in Cyprus-Rhodes University si prezinta viata studentilor din fraternitatile fictive Kappa Tau Gamma, Omega Chi Delta si Zeta Beta Zeta, fraternitati ce functioneaza pe baza sistemului grecesc. Greek are in prim-plan o studenta foarte sociabila si placuta de majoritatea colegilor, Casey Cartwright si pe fratele sau, cel anti-social personaj, Rusty Cartwright. Odata ajuns la facultate Rusti decide ca vrea sa se schimbe. (Cinemagia)

 

 

23. SCREAM QUEENS - O nouă serie antologică marca Ryan Murphy care combină comedia cu genul horror și a cărei poveste se centrează pe hărțuire și criminali în serie. Acțiunea primului sezon are loc în cadrul frăției Kappa de la Wallace University devastată de o serie de crime. Povestea va debuta cu o crimă exact la împlinirea a douăzeci de ani de la o alta crimă misterioară care a zguduit campusul studențesc la acea vreme și, până la prinderea criminalului, săptămânal va exista câte o victimă - nu este exclus ca printre acestea să se afle și din protagoniști. (Cinemagia)

 

 

24. GLEE - Glee este o comedie muzicală care prezintă entuziasmul profesorului Will Schuester de a reinventa Clubul Glee al liceului McKinley. Pentru a realiza această performanță, acesta provoacă un grup de începători să-și atingă potențialul lor artistic. Misiunea lui nu este ușoară, mai ales când clubul îi include pe: Mercedes - o "divă a entertainment-ului"; Arty - un chitarist mai ciudățel; Kurt - un sopran dramatic; Tina - o punk-rockeriță și Rachel - o perfecționistă, autoproclamată stea. (Cinemagia)

 

 

25. BUNHEADS - Michelle Simms (Sutton Foster) avea o carieră promițătoare ca balerină profesionistă în spectacole clasice, dar a fost atrasă de luminile strălucitoare ale Las Vegas-ului. Acum, cu un job fără viitor, la 30 și ceva de ani, își dă seama că entuziasmul față de Orașul Păcatului a dispărut, iar insistentul ei pretendent, Hubbell Flowers (Alan Ruck) a câștigat.

 

 

Află ce seriale cu și despre adolescenți poți urmați în 2018