Distracție
10 lucruri pe care nu le știai despre serialul Friends

Primul episod al celebrului serial de comedie Friends a apărut acum 25 de ani pe data de 22 septembrie 1994. Formatul serialului a fost unul revoluționar pentru acea perioadă, Friends devenind rapid cel mai popular serial din toate timpurile. Mai mult decât atât, actorii serialului Courtney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc și David Schwimmer au devenit vedete peste noapte.

Serialul Friends este unul dintre cele mai reușite seriale de comedie din toate timpurile și încă este urmărit în mod constant de generațiile tinere. Sunteți fani ai acestui serial? Noi suntem, și am fost uimiți să aflăm următoarele 10 lucruri extrem de interesante despre Friends.

1. Serialul ar fi trebuit să se numească Insomnia Café

La începutul anilor 90, cei doi creatori ai serialului Friends, Marta Kauffman și David Crane, au scris câteva pagini pentru un nou sitcom ce urma să se numească Insomnia Café. Pe lângă titlul diferit, creatorii au modificat în mod substanțial plot-ul serialului până să ajungă la varianta finală. De exemplu, în primul scenariu, Joey și Monica ar fi trebuit să fie cuplul central în locul lui Ross și Rachel.

2. Actorii principali ai serialului Friends ar fi putut să fie diferiți.

Actrițele Jane Lynch și Kathy Griffin au devenit prietene după ce s-au cunoscut la audițiile pentru rolul lui Phoebe. Pentru rolul lui Chandler au fost luați în considerare actori precum Jon Cryer și Jon Favreau. Matthew Perry aproape nu a acceptat rolul din Friends deoarece în același an el a jucat în episodul pilot al unui serial numit LAX 2194. Din fericire, serialul LAX 2194 nu a fost continuat, iar Matthew Perry a putut să devină Chandler.

Înainte de premiera serialului Friends, Courtney Cox era cea mai celebră dintre cei 6 actori principali, ea apărând în mai multe reclame și în videoclipul piesei Dancing in the Dark a lui Bruce Springșteen. Producătorii serialului Friends i-au oferit lui Courtney Cox rolul lui Rachel, dar ea a preferat să aleagă Monica pentru că aceasta avea un caracter puternic.

3. Actorii principali au mers împreună la Las Vegas înainte de a începe filmările.

Regizorul James Burrows i-a dus pe cei șase actori principal la Las Vegas deoarece 'avea o presimțire în legătură cu serialul'. Ei au fost cazați la Caesar's Palace și au fost încurajați să se distreze cât mai mult pentru că aceea ar putea fi 'ultima lor ieșire în anonimitate'. James Burrows le-a spus că 'O dată ce serialul va apărea la TV, nu veți mai putea niciodată să ieșiți fără să fiți recunoscuți'.

4. Lisa Kudrow (Phoebe) nu știa să cânte la chitară.

'Nu mi-a plăcut chitara', a mărturisit Lisa Kudrow într-un interviu în care a fost întrebată ce părere are despre instrumentul muzica ales de Phoebe Buffay. 'Nu mă pricepeam deloc. Cred că am și întrebat dacă nu ar putea Phoebe să cânte la bongos.'. Până la urmă au adus un profesor de chitară dar nu a durat mult. Kudrow a învățat câteva acorduri și a refuzat să mai ia lecții. Ea a decis că este suficient ca Phoebe să știe doar câteva acorduri, lucru care a dus la crearea unor cântece perfecte precum 'Smelly Cat'.

5. Mai mulți oameni, printre care și Lisa Kudrow au crezut că Chandler este gay.

Lisa Kudrow a fost surprinsă când a auzit prima interpretare a lui Chandler deoarece ea a crezut că personajul Chandler ar fi trebuit să fie gay. Chiar și fanii serialului au speculat pe acest subiect pe parcursul primelor sezoane, până când, în 1997, David Crane a lămurit lucrurile o dată pentru totdeauna într-un interviu cu Entertainment Weekly.

6. Serialul a fost filmat live în fața unui public.

Filmarea unui episod din serialul Friends era un proces complex ce dura aproximativ 5 ore cu mai multe duble pentru fiecare scenă și 20 de minute pauză între scene. Cu toate acestea, serialul a fost filmat în fața unui public de 300 de persoane. Actorilor le-a plăcut să filmeze în fața publicului deoarece își puteau da seama din reacțiile lor dacă glumele erau amuzante sau nu.

Află care sunt cele mai amuzante seriale de pe Netflix.

7. Sarcina Lisei Kudrow a fost inclusă în scenariu, iar cea a lui Courney Cox nu.

Lisa Kudrow a rămas însărcinată în anul 1997 iar scriitorii serialului au decis ca și Phoebe să rămână însărcinată, dar cu tripleți. Din acest motiv, deși era însărcinată în realitate, Lisa a fost nevoită să poarte o burtă falsă mai mare decât cea reală.

Atunci când Courtney Cox a rămas însărcinată cu fiica ei, Coco Arquette, acest lucru nu a putut fi inclus în serial deoarece deja apăruseră episoadele în care Chandler și Monica află că nu pot avea copii. Prin urmare, sarcina lui Courtney a fost ascunsă cu ajutorul hainelor.

8. Tăblița de scris de pe ușa lui Joey a devenit foarte importantă.

De-a lungul anilor, tăbliță de pe interiorul ușii de la apartamentul lui Chandler și Joey a fost responsabilitatea membrilor echipei de producție. În ultimele sezoane, persoana care s-a ocupat de mesajele și desenele de pe tăblița magnetică a fost Paul Swain, un băiat ce făcea parte din echipa electrică. Tăblița magnetică a devenit extrem de populară iar fanii serialului urmăreau cu interes mesajele desenate în fiecare episod. Unul dintre mesajele amuzante scrise pe tăbliță a fost 'Ei căutau înțelesuri ascunse la mesajele de pe tăblița magentică'.

9. Matt LeBlanc a păstrat tăblița magnetică.

Lui Matt LeBlanc i-a plăcut atât de mult tăblița magnetică încât a luat-o acasă la finalul serialului. El a mai păstrat și masa de foosball, care a apărut în serialul Joey (un spinoff scurt al serialului Friends).

10. Actorii nu s-au înțeles mereu bine cu animalele din platou.

Lisei Kudrow îi era frică de rața lui Joey și Chandler, iar maimuța lui Ross, Marcel, a fost jucată de două maimuțe diferite: Monkey și Katie care nu erau mereu prietenoase. Producătorii au decis până la urmă să renunțe la Marcel doarece dura prea mult timp să filmeze scenele în care apăreau maimuțele.