Distracție
Tot ce trebuie să știi despre serialul 'Chilling Adventures of Sabrina'

Dacă ai crescut cu celebrul serial al anilor '90 'Sabrina the Teenage Witch' ('Sabrina, Vrăjitoarea Adolescentă') înseamnă că te bucuri la fel de mult ca noi de lansarea noii versiuni a acestui serial - 'The Chilling Adventures of Sabrina'.

Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că aceste două seriale nu seamănă atât de mult pe cât te-ai fi așteptat. Sitcomul anilor '90 se încadrează în genurile comedie și familie, pe când versiunea lansată anul acesta se încadrează mai degrabă în genurile horror și dramă.

Trailer Chilling Adventures of Sabrina

Interpretată de talentată Kiernan Shipka, Sabrina anului 2018 este o vrăjitoare curajoasă de 16 ani care începe să pună sub semnul întrebării deciziile luate de familia din care face parte. Crescută într-un cult satanic condus în trecut de tatăl său, tânăra vrăjitoare frecventează totuși un liceu normal unde și-a făcut prieteni și chiar și un iubit.

Odată cu trecerea timpului, Sabrinei îi este din ce în ce mai greu să împletească cele două vieți complet diferite: cea alături de cultul Church of Night și cea de adolescentă normală.Dacă vrei să urmărești serialul Chilling Adventures of Sabrina, dar și dacă ești la curent cu aventurile vrăjitoarei adolescente de pe Netflix, trebuie neapărat să știi următoarele lucruri:

'Chilling Adventures of Sabrina' nu este un remake al sitcomului din 1996.

Noul serial 'Sabrina' nu este un simplu remake al celebrului serial 'Sabrina, vrăjitoarea adolescentă' care a apărut în perioada 1996-2003. Creatorii serialului s-au inspirat din filme horror precum 'Suspiria', 'Rosemary's Baby' și 'Exorcist' pentru a schimba complet genul seriei.

Mai mult decât atât, celebrul regizor de filme horror Clive Barker a contribuit cu mai multe tablouri la creare platoului de filmare al 'Academiei'. Chiar și personajul principal, tânăra vrăjitoare Sabrina se dovedește a fi o fană a filmelor horror clasice.

Serialul 'Chilling Adventures of Sabrina' are multe lucruri în comun cu serialul 'Riverdale'

Serialul 'Chilling Adventures of Sabrina' a fost conceput inițial ca fiind un serial-companion al seriei 'Riverdale' ambele făcând parte din universul 'Archie' și având același regizor - pe Roberto Aguirre-Sacasa. Mai mult decât atât, cele două seriale seamănă și din punct de vedere al calității producției și al modului inedit în care se îmbină elementele moderne cu cele tradiționale. În ambele seriale putem vedea atât elemente moderne precum smartphone-uri, laptopuri, rețele sociale, dar și elemente tradiționale precum vestimentație din perioada victoriană.

Din păcate, în afară de lucrurile menționate mai sus, între cele două seriale nu există o legătură directă. Oricât de mult ne-ar fi plăcut ca lumile în care trăiesc personajele serialului 'Riverdale' și cea în care trăiește Sabrina să se întrepătrună, acest lucru nu se întâmplă (cel puțin momentan), cu excepția faptului că orășelul din 'Chilling Adventures of Sabrina' - Greendale, este menționat de câteva ori în 'Riverdale'.

Cel mai bun prieten al Sabrinei este un vrăjitor pansexual pe nume Ambrose

Personajul înterpretat de actorul Chance Perdomo - Ambrose Spellman este cel mai bun prieten al Sabrinei. La casting, actorului i s-a sugerat să combine personalitățile lui Jimi Hendrix și David Bowie într-o manieră relaxată pentru a putea intepreta acest personaj.

Personajul Ambrose Spellman a fost închis în casa Spellman pentru 75 de ani ca pedeapsă pentru acțiunile sale din trecut, dar acest lucru nu îl împiedică de la a socializa oricând prinde ocazia.

Pisica Sabrinei, Salem, nu va lipsi din serial

Celebrul motan negru Salem, care a fost un personaj atât de îndrăgit în serialul anilor '90, nu va lipsi din 'Chilling Adventures of Sabrina'. Cu toate acestea, motanul nu va avea aceeași personalitate. Potrivit spuselor lui Kiernan Shipka: 'Salem din sitcomul anilor '90 este mult prea iconic pentru a fi copiat', așa că va trebui să ne obișnuim cu un nou Salem. 

Noul Salem va fi 'interpretat' de trei pisici diferite pe nume Shack, Boomer, și Edward.