Distracție
Ce s-a întâmplat în sezonul 1 al serialului 'Riverdale'

Primul sezon al serialului 'Riverdale' a apărut în anul 2017, iar în primul episod, apărut pe 26 Ianuarie, am făcut cunoștință cu celebrele personaje ale benzilor desenate 'Archie': Betty, Veronica, Jughead și, bineînțeles, Archie. Dacă ai uitat despre ce este vorba în primul sezon al serialului 'Riverdale', este suficient să citești rezumatul nostru.

Atentie! Acest articol poate contine spoilere din Sezonul 2 al serialului 'Riverdale'.

Intriga principală a sezonului 1 din serialul 'Riverdale' constă în misterul legat de criminalul lui Jason Blossom, iar intrigile secundare ale fiecărui episod au fost legate de viața personajelor principale.

Trailerul sezonului 1 al serialului Riverdale

În prima parte a sezonului, Veronica Lodge ajunge pentru prima oară în Riverdale, după ce tatăl ei - Hiram Lodge - a ajuns la închisoare. Betty Cooper era îndrăgostită de Archie, care nu îi dădea prea multă atenție deoarece toată atenția lui se îndreptă către cariera sa muzicală. Favoritul fanilor - Jughead Jones era un narator outsider care observă și analiză personajele pe care le întâlnea în Riverdale. Până la finalul serialului, toate aceste lucruri și personajele implicate se vor schimba extrem de mult.

Veronica începe o nouă viață în Riverdale

Veronica Lodge se înscrie la Riverdale High și se confruntă cu problemele tipice 'copilului cel nou'. Faptul că tatăl său a ajuns la închisoare o ajută pe Veronica să își dea seama că acesta era altfel decât credea ea. Veronica și Betty devin cele mai bune prietene în momentul în care se aliază împotriva lui Chuck Clayton. Până la finalul sezonului viața Veronicăi se schimbă substanțial, ea devenind iubita lui Archie. De asemenea, tatăl ei - Hiram Lodge - urmează să iasă din închisoare, lucru care i-ar putea schimba din nouă viață Veronicăi.

Secretul lui Archie

La începutul sezonului, Archie are un secret - o relație cu domnișoara Grundy, profesoara de muzică de la Riverdale High. Până la finalul sezonului, relația secretă dintre cei doi iese la suprafață, iar Betty, Veronica și Archie află că profesoara avea o identitate falsă. Domnișoara Grundy, pe numele său real Jennifer Gibson, era într-o relație abuzivă, lucru care a determinat-o să își schimbe numele și să înceapă o viață nouă la Riverdale Hight. Atunci când Alice o amenință că va spune tuturor despre relația dintre ea și Archie, Jennifer Gibson dispare din peisaj.

Jughead are o relație dificilă cu tatăl său

În primul sezon al serialului 'Riverdale' viața lui Jughead Jones este dată pe cap. Jughead rămâne fără loc de muncă și află că tatăl său, FP, este liderul grupului Southside Serpents. Mai mult decât atât, FP este suspectat pentru moartea lui Jason și arestat. Jughead mai află și că tatăl său a furat bani din afacerea pe care o împărțea cu tatăl lui Archie - Fred.

Din fericire, nu toate lucrurile merg prost pentru Jughead, el și Betty încep o relație în acest sezon și devin favoriții fanilor 'Riverdale'.

Drama lui Polly

Polly este sora lui Betty și este data dispărută în primele episoade ale acestui sezon. Betty reușește să îi dea de urmă și află că Polly se află într-o casă de protecție pentru adolescenți cu probleme și că este gravidă în șapte luni cu copilul lui Jason Blossom, cu care este și logodită.

Cu ajutorul lui Betty, Polly reușește să fugă din locul în care se află și se duce să locuiască cu familia lui Jason în speranța că va afla cine i-a ucis logodnicul. Betty și Polly mai află și că tatăl lor, Hal, își dorea ca Polly să facă un avort.

Lucrurile iau o întorsătură dramatică în momentul în care se află că familiile Blossom și Cooper sunt înrudite și că relația dintre Jason și Polly era una incestuoasă.

Adevărul despre moartea lui Jason Blossom

Pentru că Poliția din Riverdale se dovedește a fi inutilă, Archie, Jughead, Veronica și Betty sunt nevoiți să rezolve misterul morții lui Jason Blossom pe cont propriu pentru a-i dovedi nevinovăția lui FP - tatăl lui Jughead. Joaquin îi ajută pe adolescenți să ia legătura cu un coleg de muncă de-al lui FP, dar aceștia il gasesc fără suflare.

Mai târziu, Veronica, Betty, Archie și Jughead găsesc un stick USB în geaca lui Jason pe care descoperă un filmuleț în care tatăl lui Jason, Clifford Blossom, îl împușcă mortal. Clifford își ucide fiul pentru ca acesta vroia să îl expună ca fiind traficant de droguri. Înainte ca polițiștii să apuce să îl aresteze, Clifford își ia propria viață.

Finalul primului sezon al serialului 'Riverdale'

În ultimul episod al sezonului viața tuturor personajelor este dată peste cap. Polly află că are un frate mai mare care a fost dat spre adopție la decizia tatălui lor, Hal.

FP este încă în închisoare, motiv pentru care Jughead este nevoit să locuiască cu o familie provizorie și să se mute la liceul Southside High. Mai mult decât atât, lui Jughead i se oferă un loc în grupul Southside Serpents, care se oferă să îl protejeze cât timp FP este în închisoare.

Sora lui Jason Blossom, Cheryl, încearcă să se sinucidă atunci când află ce a făcut tatăl lor - Clifford, dar o salvează Archie. Cu toate astea, tânăra dă foc casei părinților săi.

În final, un criminal încearcă să jefuiască celebrul restaurant Pop's. Fred încearcă să îl oprească dar este împușcat. Nu aflăm dacă Fred va supraviețui sau nu acestui atac. Cu un astfel de final este evident că fanii au urmărit primul episod al sezonului 2 cu sufletul la gură.

Acestea sunt cele mai imporante evenimente din primul sezon al serialului 'Riverdale'. Pentru a afla mai multe despre serialul vostru preferat, puteți citi și: