Distracție
Unde se află orașul 'Riverdale'?

Dacă urmărești acest serial, si stii deja 9 lucruri super interesante despre 'Riverdale' cu siguranță te-ai îndrăgostit de atmosfera orășelului în care se desfășoară acțiunea și de locuitorii acestuia. Prin urmare, te-ai întrebat dacă orășelul 'Riverdale' este un loc real sau care este sursa principală de inspirație din spatele acestui orășel. Oare există un oraș real care să se numească 'Riverdale'? Există acolo un liceu cu numele Riverdale High de unde să putem cumpăra tricouri cu echipa Riverdale Vixens?

Toate aceste întrebări legate de orășelul 'Riverdale' vor primi răspuns în acest articol.

Unde se află 'Riverdale' - orașul din benzile desenate 'Archie'?

Potrivit benzilor desenate 'Archie', Riverdale este un oraș fictiv. În celebrul serial de pe CW, orașul se află în vecinătatea unui alt oraș fictiv - Greendale (locul în care se petrece acțiunea serialului Chilling Adventures of Sabrina), dar locația exactă a acestor orașele este învăluită în mister.

În primele ediții ale revistei 'Archie' apărute în anii '40, Riverdale era descris ca fiind o zonă rezidențială din Bronx, New York. În numărul 5 al revistei Jackpot Comics găsim următorul fragment:

"...nava 'Peter Stuyvesant poposește pe râul Hudson iar elevii liceului Riverdale High urcă la bord pentru o călătorie veselă către Bear Mountain".

Bear Mountain (Muntele Ursului), situat pe Valea râului Hudson, se află relativ aproape de zona care poartă numele Riverdale.

Apoi, creatorii revistei 'Archie' - Bob Montana și John Leonard Goldwater folosesc doua surse diferite de inspiratie pentru crearea orășelului Riverdale și a locuitorilor săi.

Potrivit The Comics Journal:

"În arhivele oficiale ale revisei 'Archie', Goldwater primește credit pentru crearea personajelor, iar Montana pentru vizualizarea lor. Goldwater folosește de obicei de experiențele sale în Hiawatha, Kansas, ca fundație pentru această poveste cu adolescenți. Montana, pe de altă parte, se folosește de experiența sa personală din Haverhill, Massachusetts, unde a întâlnit majoritatea personajelor care l-au inspirat în conturarea personajelor din universul 'Archie'. Mai mult decât atât, statuia 'Gânditorul' din fața liceului fictiv Riverdale High School se găsește în realitate în fața liceului Haverhill High."

Există un oraș real numit 'Riverdale'?

Da. În Statele Unite ale Americii există mai multe orașe și orașele care se numesc Riverdale. Există un oraș numit Riverdale în New York, dar mai există unul în Georgia, și unul în New Jersey.

Unde este filmat serialul 'Riverdale'?

Serialul 'Riverdale' este filmat în Vancouver, Canada și în British Columbia. Cu toate aceste, secvența din întro în care orășelul 'Riverdale' este privit de sus nu este filmată în Canada ci în Harbor Springs în Michigan, USA.

Casa de cărămidă galbenă în care locuiește Archie Andrews se află în cartierul Grandview-Woodland, Vancouver. Casa lui Betty Cooper se afla la o distanță considerabilă de cea a lui Archie, mai precis în cartierul New Westminster, Vancouver. Apartamentul Veronicăi Lodge - 'The Pembrooke' se află în clădirea unei foste bănci construită în anul 1907 - în realitate, acolo se afla o locație ce poate fi închiriată pentru evenimente și care portă numele 'The Permanent'.

Pentru Blossoms Mansion - una dintre cele mai înfricoșătoare locații din serial, echipa serialului 'Riverdale' a folosit două locații diferite: Copper Stone Mansion din Soth Langley și Cecil Green Park House din cadrul Universității British Columbia.

Pentru a filma exteriorul școlii fictive Riverdale High s-a folosit Școala Lord Byng din Vancouver. Această școală a mai fost folosită și în serialul Pretty Little Liars - Rosewood High, dar și în filmul X-Men Origins: Wolverine. Alte școlii care au fost folosite pentru a crea liceul Riverdale High de pe micile ecrane sunt: Școala Burnaby Mountain și Școala John Oliver, ambele aflându-se în Vancouver.

Există în realitate Pop's Diner?

Da, Pop's Diner există și în realitate și poate fi vizitat. Celebrul restaurant Pop's Diner este filmat în orașul Mission din British Columbia, în incinta restaurantului Rocko-s Family Diner. Clienții restaurantului Rocko's Family Diner pot savura un milkshake delicios în timp ce admiră decorul vintage.

Pentru a nu deranja clienții restaurantului Rocko's, cei din echipa 'Riverdale' au decis să construiască un platou de filmare care arată asemănător și care poartă numele de Pop's Chock'lit Shoppe. Locația acestui platou de filmare nu este cunoscută momentan.
 
Dacă ți-a plăcut acest articol, te-ar mai putea interesa și: