Distracție
Ce seriale să urmărești dacă ți-a plăcut Riverdale

Ești la zi cu serialul Riverdale și cauți un serial asemănător pe care să îl urmărești cu sufletul la gură? Noi am făcut o listă cu 14 seriale super tari cu adolescenți care seamănă cu serialul 'Riverdale'.

1. 13 Reasons Why

Anii apariției: 2017-prezent | Sezoane: 3 | Notă Imdb: 8.0/10

Actori: Katherine Langford, Dylan Minette, Caleb Pilkenton

Serialul 13 Reasons Why este bazat pe romanul lui Jay Asher și umărește viața unui adolescent pe nume Clay Jensen. Într-o zi ca oricare alta, când se întoarce acasă de la școală, Clay găsește o cutie misterioasă pe terasa casei sale. Înăuntru, el descoperă mai multe casete înregistrate de Hannah Baker, colega sa de clasă și fata de care era îndrăgostit. Pe casete, Hannah descrie în detaliu faptele care făcut-o să își ia viața.

Dacă ți-a plăcut serialul Riverdale, cu siguranță îți va plăcea și serialul 13 Reasons Why.

Află care personaj din Riverdale este sufletul tău pereche.

2. T@gged

Anii apariției: 2016-prezent | Sezoane: 3 | Notă Imdb: 7.4/10

Actori: Lulu Antariksa, Noah Centineo, Katelyn Nacon

O serie de clipuri violente sunt făcute publice de către o persoană necunoscută care folosește userul 'monkeyman'. Hailey, Rowan și Elisia sunt 'tăguite' în aceste clipuri și viețile lor devin conectate într-un mod greu de explicat.

Serialul cu adolescenți T@gged este un thriller modern care ne arată cât de periculoase pot fi rețelele sociale. Dacă ai urmărit serialul Riverdale cu plăcere, sigur vei vedea toate episoadele serialului T@gged pe nerăsuflate.

3. Pretty Little Liars

Anii apariției: 2010-2017 | Sezoane: 7 | Notă Imdb: 7.5/10

Actori: Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale

Acțiunea serialului pentru adolescenți Pretty Little Liars se petrece în orășelul Rosewood din statul Pennsylvania și urmărește viețile a patru tinere pe nume Aria Montgomery, Emily Fields, Hanna Marin și Spencer Hastings.

Prietenia dintre cele patru fete se destramă în momentul în care lidera grupului pe nume Alison DiLaurentis dispare. La un an distanță, cele patru prietene se reunesc datorită unor mesaje pe care le primesc de la o persoană necunoscută care le amenință că le va expune toate secretele.

Pretty Little Liars este un serial plin de mister, secrete, intrigi și conflicte, perfect pentru orice fan Riverdale.

4. Pretty Little Liars: The Perfectionists

Anii apariției: 2019-prezent | Sezoane: - | Notă Imdb: -/10

Actori: Eli Brown, Hayley Erin, Sofia Carson

Un grup de tineri care frecventează cursurile unui colegiu sunt într-o continuă competiție. Într-un orășel care pare perfect la prima vedere, tinerii se confruntă cu crime, secrete, și problemele vieții de adolescent. Serialul The Perfectionists este un spin-off al serialului Pretty Little Liars, acțiunea petrecându-se la câțiva ani distanță.

Dacă ți-a plăcut serialul Riverdale și ești în căutarea unui nou serial care să te țină cu sufletul la gură, The Perfectionists este alegerea perfectă. Primul episod al serialul Pretty Little Liars: The Perfectionists va apărea pe data de 20 martie 2019.

5. The End of the F***ing World

Anii apariției: 2017-prezent | Sezoane: 1 | Notă Imdb: 8.1/10

Actori: Jessica Barden, Alex Lawther, Steven Oram

Bazat pe benzile desenate ale lui Charles Forsman, serialul The End of the F***ing World este unul dintre cele mai reușite seriale cu adolescenți ale ultimilor ani. Serialul urmărește relația dintre doi adolescenți extrem de confuzi pe nume Alyssa și James care fug împreună de acasă. Dacă ești în căutarea unui serial bun cu și despre adolescenți, nu trebuie să ratezi serialul The End of the F***ing World.

6. Atypical

Anii apariției: 2017-prezent | Sezoane: 3 | Notă Imdb: 8.3/10

Actori: Jennifer Jason Leigh, Michael Rapaport, Keir Gilchrist

Serialul Atypical urmărește viața unui tânăr de 18 ani pe nume Sam diagnosticat cu o tulburare de spectru autist. El își dorește să fie cât mai independent și să găsească iubirea adevărată în timp ce familia sa încearcă să afle ce înseamnă de fapt normalitatea.

Serialul Atypical este un serial pentru adolescenți extrem de amuzant, educativ și emoționant care nu trebuie ratat.

7. You

Anii apariției: 2018-prezent | Sezoane: 1 | Notă Imdb: 7.9/10

Actori: Penn Badgley, Elizabeth Lail, Shay Mitchel

Bazat pe best-sellerul scris de Caroline Kepnes, serialul You urmărește viața sentimentală a lui Joe Goldberg, un manager de librărie pasionat de literatură. Deși la prima vedere Joe este un tip ca oricare altul, pe măsură ce urmărim serialul aflăm că are o latură foarte întunecată.

Deși serialul You nu este un serial cu adolescenți, el are totuși câteva lucruri în comun cu serialul Riverdale: secrete, crime și povești de dragoste.

8. Elite

Anii apariției: 2018-prezent | Sezoane: 1 | Notă Imdb: 7.6/10

Actori: Maria Pedraza, Miguel Bernardeau, Itzan Escamillia

Las Encinas este cea mai exclusivistă școala din țară și locul unde învață copii 'elitelor'. Trei copii care provin din familii mai puțin înstărite ajung să studieze la această școală după ce un curtremur distruge școala la care mergeau. Așa cum v-ați aștepta, între cei trei adolescenți și colegii lor bogați încep să apară o mulțime de conficte. Serialul Elite este în limba spaniolă și seamănă destul de mult cu serialul Riverdale.

Află cu ce personaj din Riverdale semeni cel mai mult.

9. Sex Education

Anii apariției: 2019-prezent | Sezoane: 1 | Notă Imdb: 8.5/10

Actori: Gillian Anderson, Asa Butterfield, Emma Mackey

Un adolescent pe nume Otis Milburn, a cărui mamă este terapeut sexual, îl ajută pe bătăușul școlii să își depășească anxietatea legată de sex. După acest eveniment neașteptat, Otis, alături de colega sa Maeve, pun bazele unei afaceri de sfaturi legate de sex pentru a-i ajuta pe ceilalți colegi să treacă mai ușor peste problemele tipice adolescenței.

Deși nu este la fel de dramatic precum serialul Riverdale, Sex Education este un serial cu adolescenți extrem de bun care merită urmărit.

10. Skins

Anii apariției: 2007-2013 | Sezoane: 7 | Notă Imdb: 8.2/10

Actori: Kaya Scodelario, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie

Serialul Skins urmărește viețile mai multor adolescenți englezi care se confruntă cu diverse probleme tipice vârstei precum drogurile, alcoolul, relațiile, petrecerile și problemele cu părinții.
 
Skins este unul dintre cele mai bune seriale despre adolescenți și, deși au trecut mai mult de 10 ani de la data apariției primului episod, serialul se bucură în continuare de foarte multă popularitate. Dacă ți-a plăcut serialul Riverdale, cu siguranță o să îți placă și Skins.
11. The Fosters

Anii apariției: 2013-2018 | Sezoane: 5 | Notă Imdb: 7.9/10

Actori: Noah Centineo, Maya Mitchell, David Lambert

Lena Adams și Stef Foster sunt două femei căsătorite care își întemeiază o familie împreună. Stef are deja un fiu biologic în momentul în care începe relația cu Lena și împreună, ele îi adoptă pe gemenii Mariana și Jesus și pe Callie și Jude. Copiii au vârste cuprinse între 12 și 16 ani și pe parcursul serialul se confruntă cu toate problemele tipice adolescenței: prime iubiri, despărțiri, dezamăgiri, certuri, etc.

Serialul The Fosters este foarte educativ din care tinerii pot învăța foarte multe lucruri despre relații și despre viață în general.

12. Good Trouble

Anii apariției: 2019-prezent | Sezoane: 1 | Notă Imdb: 7.3/10

Actori: Cierra Ramirez, Maya Mitchell, Zuri Adele

Serialul Good Trouble este un spin-off al serialului The Fosters și urmărește viețile de studente ale Marianei Adams Foster și ale lui Callie Adams Foster. Cele două fiice adoptive ale lui Stef și Lena se mută în Los Angeles unde încep o nouă viață și noi cariere.

13. Deadly Class

Anii apariției: 2018-prezent | Sezoane: 1 | Notă Imdb: 8.0/10

Actori: Lana Condor, Benjamin Wadsworth, Benedict Wong

Acțiunea serialului Deadly Class se petrece în anii '80, într-o lume întunecată, tipică benzilor desenate și urmărește viețile unor adolescenți care sunt recrutați pentru a frecventa cursurile unei școli ceva mai diferite. La această școală merg copiii ce provin din familii de criminali pentru a se antrena și pentru a deveni extrem de puternici. Atmosfera din serialul Deadly Class seamănă foarte mult cu cea din serialul Riverdale.
 
14. Finding Carter

Anii apariției: 2014-2015 | Sezoane: 2 | Notă Imdb: 7.6/10

Actori: Kathryn Prescott, Alex Saxon, Vanessa Morgan

Finding Carter este un serial cu adolescenți care urmărește viața lui Carter, o tânără care află că a fost răpită la o vârstă foarte fragedă. Ea află că femeia care a crescut-o este o persoană cu probleme psihice grave și este nevoită să învețe din nou să facă parte din familia sa biologică.

În serialul Finding Carter o putem vedea pe actrița Vanessa Morgan care joacă rolul lui Toni Topaz în serialul Riverdale.

Află care sunt cele mai tari seriale cu și despre adolescenți.