Distracție
Cele mai tari seriale istorice și de epocă de pe Netflix

Serialele istorice/de epocă sunt preferatele noastre, iar pe Netflix sunt disponibile extrem de multe astfel de seriale. Pentru că nu avem cum să urmărim toate serialele istorice de pe platforma Netflix, am decis să le alegem doar pe cele mai frumoase.

Acestea sunt cele mai bune 10 seriale istorice de pe Netflix pe care orice pasionat de istorie trebuie să le vadă.

10. The Lizzie Borden Chronicles

Anul aparitiei: 2015 (miniserie) | Sezoane: 1 | Nota Imdb: 7.0/10

Actori: Christina Ricci, Clea DuVall, Jonathan Banks

Acțiunea serialului de ficțiune istorică 'The Lizzie Borden Chronicles' urmărește viața lui Lizzie Borden, o tânără care a fost absolvită de uciderea tatălui ei și a amantei acestuia în anul 1892. Serialul este o continuare a filmului 'Lizzie Borden Took an Axe' care a apărut pe Netflix în anul 2014.

Serialul The Lizzie Borden Chronicles este inspirat din viața reală a unei femei pe nume Lizzie Borden care a devenit extrem de celebră în momentul în care a fost pusă sub acuzație pentru uciderea cu sânge rece a tatălui său și a mamei sale vitrege. Deși în final Lizzie a reușit să își dovedească nevinovăția, numele ei a rămas strâns legat de această crimă brutală.

9. Miss Fisher's Murder Mysteries

Anul aparitiei: 2012-prezent | Sezoane: 3 | Nota Imdb: 8.4/10

Actori: Essie Davis, Jonathan Page, Ashleigh Cummings

Miss Fisher's Murder Mysteries este un serial dramă Australian care urmărește viața personală și profesională a lui Phryne Fisher, o tânără care lucrează ca detectiv privat în orașul Melbourne al anilor 1920. Acțiunea acestui serialul de epocă se bazează pe cărțile scrise de autoarea Kerry Greenwood.

8. The Musketeers

Anul aparitiei: 2014-2016| Sezoane: 3 | Nota Imdb: 7.8/10

Actori: Luke Pasqualino, Tom Burke, Santiago Cabrera

Acest serial dramă creat de BBC si disponibil pe Netflix este inspirat de celebrul roman al lui Alexandre Dumas - 'Cei trei mușchetari'. Acțiunea serialului 'The Musketeers' (Mușchetarii) se petrece în Parisul secolului al 17-lea și este o reinterpretare contemporană a aventurilor lui D'Artagnan, Athos, Porthos și Aramis.

7. Godless

Anul aparitiei: 2017 (miniserie) | Sezoane: 1 | Nota Imdb: 8.4/10

Actori: Scoot McNairy, Michelle Dockery, Jack O'Connel, Jeff Daniels

'Godless' este o miniserie de succes în care joacă foarte mulți actori talentați printre care și Michelle Dockery, pe care cu siguranță o cunoașteți din serialul 'Downton Abbey'. Acțiunea serialului 'Godless' se petrece în Vestul Sălbatic american al anilor 1800 unde Frank Griffin, un celebru bandit, îl urmărește pe fostul său protejat Roy Goode. Roy se adăpostește în orășelul La Belle, un orășel în care trăiesc numai femei deoarece toți bărbații au pierit în urma unui accident minier.

6. The Last Kingdom

Anul aparitiei: 2015-prezent | Sezoane: 3 | Nota Imdb: 8.3/10

Actori: Alexander Dreymon, David Dawson, Ian Hart

Acțiunea serialului istoric 'The Last Kingdom' se petrece în anul 872, când numeroase regate separate care acum formează Regatul Unit al Marii Britanii, au fost cucerite de danezi. Regele Alfred, conducătorul regatului Wessex, este nevoit să țină piept forțelor invadatoare.

Personajul principal al serialului istoric 'The Last Kingdom' este Uthred, fiul unui nobil saxon care a fost capturat de danezi la o vârstă fragedă și a crescut printre aceștia. El trebuie să decidă dacă este saxon sau danez și să își găsească identitatea într-o lume marcată de violență și război.

5 Frontier

Anul aparitiei: 2016-prezent | Sezoane: 3 | Nota Imdb: 7.3/10

Actori: Jason Momoa, Landen Liboiron, Zoe Boyle

'Frontier' este un serial istoric canadian a cărui acțiune se petrece în America de Nord a anilor 1700, perioadă în care comerțul cu blănuri era în floare.

Personajul principal al serialului 'Frontier' este Declan Harp (Jason Momoa), un nelegiuit jumătate irlandez jumătate Cree, care încearcă să pună capăt monopolului instaurat de compania Hudson Bay asupra traficului de blănuri pe teritoriul Canadei.

4. Black Sails

Anul aparitiei: 2016-prezent | Sezoane: 4 | Nota Imdb: 8.3/10

Actori: Toby Stephens, Luke Arnold, Toby Schmitz

'Black Sails' este un serial istoric de aventură a cărui acțiune se petrece pe insulă New Providence, cea mai populată insulă din Bahamas, cu două decenii înainte de evenimentele din romanul 'Treasure Island' al lui Robert Louis Stevenson.

Serialul 'Black Sails' este un serial cu pirați extrem de reușit ce surprinde cu succes epoca de aur a pirateriei în Caraibe.

3. The Crown

Anul aparitiei: 2014-2017 | Sezoane: 4 | Nota Imdb: 8.7/10

Actori: Claire Foy, Matt Smith, Vanessa Kirby, Olivia Colman

Serialul istoric 'The Crown' se numără printre cele mai bune seriale ale ultimilor ani, câștigând premii precum Globul de Aur, Emmy, Bafta și multe altele.

Acțiunea serialului 'The Crown' urmărește viața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii începând cu vârsta de 25 de ani, când este nevoită să preia tronul. În primele trei sezoane ale serialului, rolul principal îi aparține actriței Claire Foy, iar începând cu sezonul 4, odată cu înaintarea în vârstă a reginei, rolul îi va aparține actriței Olivia Colman.

2. Peaky Blinders

Anul aparitiei: 2013-prezent | Sezoane: 5 | Nota Imdb: 8.8/10

Actori: Cillian Murphy, Helen McCrory, Sam Neill, Tom Hardy

Serialul 'Peaky Blinders' este preferatul iubitorilor de seriale ce surprind Anglia la începutul secolului XX. Acțiunea serialului istoric 'Peaky Blinders' urmărește viețile personale și profesionale ale membrilor unei familii de gangsteri al cărei lider este Tommy Shelby (Cillian Murphy). Acest serial de epocă este extrem de reușit datorită atenției la detalii, costumelor, platourilor de filmare, dar și datorită actorilor foarte talentați.

1. Vikings

Anul aparitiei: 2013-prezent | Sezoane: 6 | Nota Imdb: 8.6/10

Actori: Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen, Gustaf Skarsgaard

Pe locul 1 al topului nostru se află serialul 'Vikings' creat de History și disponibil pe platforma Netflix. Serialul 'Vikings' este o dramă istorică a cărei acțiune se petrece la începutul epocii vikingilor, în anul 793.

Personajul principal al acestui serial este Ragnar Lothbrok, un simplu fermier care reușește să ajungă unul dintre cei mai temuți și inteligenți lideri scandinavi. Afla mai multe despre serialul 'Vikings' din articolul nostru: 20 de detalii inedite despre serialul Vikingii.