Lifestyle
Cum mobilăm un apartament de dimensiuni mici?

Atunci când ne mutăm într-o casă sau într-un apartament nou, avem tendința să verificăm întâi dacă avem suficiente spații de depozitare și dacă va încăpea suficientă mobilă. De cele mai multe ori, vom avea senzația că spațiul nu este suficient, mai ales când vine vorba de garsoniere și de apartamente mici.

Excesul de mobilă, obiecte și decorațiuni pot face un spațiu mic să pară dezordonat și înghesuit. Vestea bună este că există diferite modalități de a amenaja un apartament mic astfel încât acesta să pară mai spațios și mai aerisit.

1. Investește în piese multifuncționale.

Lipsa spațiului de depozitare este în general principala problemă cu care ne confruntăm atunci când locuim într-un spațiu mic. În această situație, mobila multifuncțională ne poate ajuta să economisim spațiu. Fotoliile de tip taburet sau ottoman sunt perfecte pentru spațiile mici, mai ales atunci când sunt dotate cu o cutie de depozitare.

Pentru a economisi spațiu în dormitor, este indicat să alegi un pat care are cutie de depozitare sub saltea. În acest fel poți ascunde în cutia patului toate lucrurile care nu mai au loc în dulap (așternuturi, prosoape, plapumă de iarnă, paturi, etc.).

2. Alege mobilă modulară.

Mobila modulară este perfectă pentru spațiile mici pentru că ne permite să o mutăm și să o rearanjăm în funcție de situație. Mobilierul alcătuit din moduli este foarte versatil și este ușor de aranjat în camere care au forme mai deosebite sau care îndeplinesc mai multe roluri (garsoniere).

Pentru că este alcătuită din mai multe piese identice, o canapea modulară poate fi transformată în fotoliu sau în pat. Modulii canapelei pot fi mutați cu ușurință și așezați în diferite moduri. Dacă este nevoie de mai multe locuri pentru musafiri, modulii pot fi despărțiți, iar dacă este nevoie de mai mult spațiu liber, modulii pot fi așezați unul peste altul (dacă modelul permite acest lucru).

3. Alege mobilier compact si ergonomic.

Atunci când mobilezi o locuință de dimensiuni mici, alege piese de mobilier care te vor ajuta să economisești spațiu. În comerț putem găsi mobilier creat special pentru spațiile mici precum mese, scaune si chiar si birouri pliante, canapele și fotolii modulare, și multe altele. Folosindu-ne imaginația și analizând toate variantele existente în comerț, putem găsi soluții convenabile pentru a profila la maxim de un spațiu restrâns.

Un spațiu mic nu înseamnă că nu ne putem mobila casa așa cum ne dorim, înseamnă doar că va trebui să fim ceva mai inventivi. Investind în mobila creată special pentru apartamente mici, câștigăm mai mult spațiu, iar investind intr-un designer, putem transforma un spațiu mic și înghesuit într-o locuință superbă.