Lifestyle Culinar
10 lucruri uimitoare pe care nu le stiai despre avocado

Fructele de avocado au devenit un aliment extrem de popular în ultimii zece ani. Ele sunt bogate în vitamine, sunt o alternativă vegana pentru unt, și pot fi chiar și un ingredient pentru deserturi. Deoarece fructele de avocado sunt considerate un 'super aliment', consumul lor a crescut cu 250% din 2002 până în prezent.

Află cum poți include avocado în dieta ta.

Citește articolul nostru pentru a afla 10 lucruri extrem de interesante pe care sigur nu le știai despre fructele de avocado.

1. Avocado este un fruct

Deși seamănă mai mult cu o legumă și nu este deloc dulce, aromat și zemos, avocado este un fruct cu un singur sâmbure. Fructele de avocado cresc în climatul mediteranean și se coc după recoltare.

2. Fructele de avocado sunt culese manual.

Pentru a recolta fructele de avocado, culegătorii folosesc o unealtă specială (un băt lung de aproximativ 5 metri cu un săculeț în capăt și cu un dispozitiv care desprinde fructul de crenguță). Avocado este un fruct mai scump datorită acestui procesului dificil de recoltare.

3. Conchistadorii făceau cerneală din sâmburele de avocado.

Conchistadorii au descoperit că sâmburele de avocado produce un lichid lăptos care devine roșiatic atunci când intră în contact cu aerul. Ei au folosit această cerneală naturală pentru a scrie documente, unele dintre ele rezistând până în zilele noastre. Un număr mare de documente scrise cu cerneală de sâmbure de avocado sunt păstrate în arhivele din Popayán, Columbia.

4. Există sute de soiuri diferite de avocado.

Lăsând la o parte popularitatea fructelor de avocado din soiul Hass, există sute de soiuri diferite de avocado. Câteva dintre cele mai populare tipuri de avocado sunt cele din soiul Bacon, ovale cu coaja deschisă la culoare, cele din soiul Zutano care au formă de pară și au coajă foarte subțire, cele din soiul Fuerte care au forma lunguiață și sunt cultivate în America Centrală, și cele din soiul Ettinger, care sunt cultivate în special în Israel și au o textură perfectă pentru smoothie-uri.

5. Fructul de avocado este cunoscut sub diferite denumiri.

Datorită texturii cojii de avocado, acest fruct hrănitor este cunoscut și sub denumirea de 'pară aligator'. În anii 1700, marinarii europeni au numit fructul de avocado 'untul marinarului' deoarece le plăcea să întindă pasta de avocado pe biscuiți. Și în zilele noastre, în India, fructul de avocado este cunoscut drept 'fructul de unt', iar taivanezii îl numesc 'para de brânză'.

6. Avocado poate fi un ingredient perfect pentru deserturi.

Avocado poate fi folosit în combinație cu diverse fructe pentru a obține o înghețată cremoasă. Pentru a prepara înghețată cu avocado aveți nevoie de avocado, zeamă de lime, miere și fructele pe care le preferați. Toate ingredientele se mixează în blender și se bagă la congelator. În Brazilia, fructele de avocado sunt folosite foarte des la prepararea înghețatei, iar în Philippine se prepară o băutură cu purée de avocado, lapte și zahăr.

7. Cel mai popular soi de avocado a fost descoperit de un poștaș.

Cel mai popular tip de avocado este cel din soiul Hass. Toți pomii de avocado din soiul Hass au un strămoș comun - un pom descoperit de un poștaș pe nume Ruldolph Hass în spatele curții sale, în La Habra Heights, California, în anii 1930. Rădăcinile acestui prim pom din soiul Hass au putrezit în anul 2002 când pomul avea 76 de ani.

8. Jazon Mraz si fructele de avocado.

Celebrul cântăreț Jason Mraz a cumpărat o fermă pe care a descoperit sute de pomi de avocado. El este unul dintre aprovizionarii lanțurilor de restaurante Chipotle și consuma în jur de 2-3 avocado pe zi.

9. Avocado și traficanții de droguri din Mexic.

În mod uimitor, există o legătură foarte strânsă între exportul de avocado și traficanții de droguri din Mexic. Apetitul nostru crescut pentru avocado a făcut ca acest fruct să devină mai valoros decât cannabisul în Mexic. Acest lucru a stârnit atenția traficanților de droguri, lucru ce a dus la formarea de carteluri care se ocupă cu exportul fructelor de avocado.

Un număr din ce în ce mai mare de restaurante renunță la utilizarea fructelor de avocado importate din America Latină deoarece nu doresc să sponsorizeze cartelurile traficanților de droguri mexicani. Crescătorilor de avocado din Michoacán le-au fost conficate terenurile de către traficanții de droguri care câștigă în jur de 150 milioane de lire pe an din vânzarea de avocado.

10. Avocado este otrăvitor pentru animale.

Deși este considerat un 'super aliment' pentru oameni, avocado poate fi extrem de toxic pentru animalele de companie. Nu este indicat să împărțim pâinea prăjită cu avocado sau orice altă mâncare ce conține acest ingredient cu pisicile, câinii, iepurii, sau păsările noastre.