Lifestyle
De ce se sperie pisicile de castraveți?

În ultima vreme au apărut pe internet o mulțime de clipuri cu pisici care au reacții ciudate la castraveți. Dar știți care este adevăratul motiv pentru care pisicile se tem de castraveți?

În videoclipuri, felinele sunt surprinse de stăpâni cu un castravete poziționat strategic în spatele lor. În momentul în care se uită în spate, ele se sperie teribil și au tot felul de reacții. Pentru că frica pisicuțelor de castraveți este una ieșită din comun, motivul reacțiilor lor rămâne învăluit în mister.

Important! Nu încercați să speriați animalele de companie. Din cauza sperieturii, ele se pot răni, pot produce daune materiale și își pot pierde încrederea în stăpâni.

Există câteva teorii prin care se poate explica această frică, dar nu putem spune cu exactitate care dintre ele este cea adevărată.

Cei mai mulți experți consideră că nu castravetele în sine este motivul pentru care pisicile se sperie, ci faptul că acesta arătă ca un șarpe. Pisicile sunt construite genetic să evite șerpii, iar castraveții sunt suficient de similari cât să le declanșeze pisicilor mecanismele de apărare.

O altă explicație ar putea fi simpla apariție a unui castravete într-un loc în care nu era înainte. Poziționarea legumei în spatele pisicii ar putea fi motivul pentru care aceasta se sperie atunci când îl observă. Expertul Mikel Delgado, a dezvăluit într-un interviu acordat site-ului Mental Floss, că nu numai castraveții pot speria o pisică. Ele au aceeași reacție și la alte fructe și legume, precum bananele sau merele.

Un alt expert în comportamentul animalelor pe nume Jill Goldman, explică de ce castraveții au acest efect asupra pisicilor: "Atunci când sunt surprinse în acest fel, prima reacție a pisicilor va fi să fugă de acolo cât mai repede și să analizeze situația de la distanță".

Deși videoclipurile cu pisici care se sperie de castraveți sau de alte fructe și legume pot fi amuzante, experții ne recomandă să nu încercăm astfel de lucruri pe pielea animalelor noastre de companie. Sperieturile puternice pot dăuna sănătății pisicilor, le pot stresa, iar acesta își pot schimba comportamentul față de noi. Dacă pisica noastră este supărată sau simte discomfort, ea va face aceste 6 lucruri.