Clătitele Japoneze - Cele mai pufoase clătite din lume

Clătitele japoneze sunt la fel de pufoase ca niște norișorii albi și sunt delicioase. Ele sunt perfecte pentru diminețile de week-end și pentru serile petrecute alături de prieteni și familie.

Fiind cele mai pufoase clătite din lume, clătitele japoneze au început să devină din ce în ce mai populare pe rețelele de socializare. Noi am descoperit rețeta si le-am incercat. Trebuie să recunoaștem că nu am mai mâncat niciodată un desert atât de moale și pufos.

Rețetă de Clătite Japoneze Pufoase

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 2 gălbenușuri
  • 2 albușuri reci
  • 210 gr. făină
  • 200 ml. lapte bătut
  • 4 lingurițe de zahăr
  • 1/4 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță maioneză (opțional)
  • 1 + 1/2 linguriță praf de copt
  • ulei

 

Important! Pentru a obține clătite japoneze pufoase vom avea nevoie de un set de inele de inox (vezi imaginea de mai jos). Putem gasi astfel de inele pe E-mag (link).

Instrucțiuni de preparare

1. Într-un bol mare, se bat gălbenușurile împreună cu zahărul, laptele bătut, vanilia și maioneza. Se adaugă treptat făina și praful de copt. Se bat până când amestecul este omogen și cremos.

2. Albușurile se bat cu un mixer aproximativ 2 minute până când obținem spuma tare.

3. Cu o spatulă se ia o treime din spumă de albușuri și se adaugă în aluatul obținut la pasul 1. Se amestecă ușor și apoi se adaugă și restul de spumă de albușuri. Este important ca acest pas să se efectueze cu grijă și fără grabă pentru a păstra cât mai mult din textura pufoasă a albusurilor.

4. Se unge tigaia cu puțin ulei și se așează inelele de inox în tigaie. Turnăm aluat în inele, fără să le umplem până sus (cam 3 sferturi). Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc foarte mic aproximativ 10 minute.

5. Întoarcem clătitele cu grijă pe cealtă parte și le lăsăm în tigaie încă 1-2 minute.

Clătitele sunt gata! Acum putem adăuga sirop de arțar, miere, fructe, dulceață, frișca, sau înghețată și obținem un deșert japonez delicios.