Lifestyle Culinar
Smoothie răcoritor cu banană şi ghimbir

Smoothie-urile sunt o sursă foarte bună de energie şi vitamine şi mai sunt şi delicioase. Ele se potrivesc de minune cu zilele însorite de vară şi pot înlocui o gustare sau un desert. Vă invităm să incercaţi reţeta de smoothie de mai jos şi vă recomandăm să vă bucuraţi de fructe atunci cand este sezonul lor, altfel riscaţi să cumpăraţi produse care nu sunt de o calitate extraordinară. 

Smoothie răcoritor cu banană şi ghimbir - Ghimbirul este apreciat încă din antichitate pentru beneficiile sale importante pentru sănătate, în special în menţinerea funcţionalităţii digestive şi combaterea durerilor de stomac şi senzaţiei de greaţă. De asemenea, ghimbirul mai este folosit şi pentru întărirea sistemului imunitar. Banana are şi ea o mulţime de beneficii, de menţionat faptul că este adeseori recomandată pentru calmarea problemelor de digestie. 

Reţetă pentru 2 portii:

  • 1 banană taiată felii
  • 200 grame de iaurt
  • 1 linguriţă de miere
  • 1 linguriţă de ghimbir ras proaspăt
  • cateva picături de esenţă de vanilie

Amestecă toate ingredientele la blender şi savurează-le adăugand cuburi de gheaţă sau un praf de scortişoară dupa gust. Felicitări! Ați obținut un smoothie delicios!