Lifestyle
6 metode de învățare mai rapidă

Pentru că se apropie finalul anului școlar, iar elevii abia așteaptă să scape de învățat și de teme pentru acasă, noi v-am pregătit câteva metode eficiente prin care puteți înțelege și reține mai ușor lecțiile care vă dau bătăi de cap. Acestea sunt la îndemâna oricui și pentru unii dintre voi pot deveni chiar o modalitate perfectă de a vă petrece timpul și de a îmbina utilul cu plăcutul.

Așadar, iată câteva idei care vă pot ajuta să învățați mai ușor:

1. Încercați să faceți cât mai multe scheme și să prescurtați cuvintele

Dacă faceți un fel de rezumat al lecției cu ajutorul schemelor, veți reține ideile principale și vă va fi foarte ușor sa le dezvoltați după aceea. Nu uitați că este foarte important să învățați parțile esențiale!

2. Folosiți post-it-uri

Post-it-urile nu numai că vă vor ajuta să învățați mai ușor, ci vă vor și înfrumuseța caietul. În zilele noastre, post-it-urile reprezintă o metodă foarte cool si eficientă de lua notițe.

3. Folosiți din plin highlightere, carioci, creioane colorate, pixuri cu sclipici etc.

Deși pot părea specifice vârstei copilăriei, markerele, pixurile colorate și cariocile vă pot ajuta ENORM să învățați mai rapid și mai bine. Prin utilizarea cai multor culori, vă puneți în funcțiune memoria vizuală și puteți reține mult mai ușor anumite idei sau cuvinte. Și sublinierea sau încercuirea ideilor principale cu ajutorul acestor instrumente poate fi foarte eficientă.

4. Ascultați muzică în timp ce învățați

Ascultați muzica preferată în timp ce învățați. De la Lana del Rey la The Beatles, muzica vă poate ajuta să învățați într-un mod plăcut și să vă dezvoltați memoria auditivă. Atenție însă, volumul prea ridicat poate întrerupe procesul de concentrare și poate fi dăunător.

5. Îmbunătățiți-vă scrisul

Scrisul estetic cu siguranță vă poate ajuta să învățați mai ușor. Pentru a vă îmbunătăți scrisul, puteți găsi o mulțime de tutoriale pe YouTube sau puteți merge pe metoda clasică ce constă în achiziționarea unei cărți de caligrafie. Astfel, vă va fi mai drag să deschideți caietele și să vă apucați de învățat.

6. Păstrați caietele și rechizitele în ordine

Este foarte important să vă organizați cum trebuie lucrurile pentru școală sau facultate. Numai așa veți reuși să fiți organizați în modul de învățare. De asemenea, este important să aveți câte un spațiu special amenajat pentru fiecare materie sau, cel puțin, pentru materiile cele mai importante. Păstrați în permanență ordine pe birou și evitați să schimbți locurile lucrurilor prea des.

Cam acestea sunt metodele la care noi ne-am gândit și de care ne folosesim atunci când învățăm. Speram să vă ajute și pe voi să învățați mai ușor și să obțineți rezultate mai bune.

Autor: Ana Chima