Lifestyle
8 idei ieftine de decor pentru camera ta

Camerei tale îi lipsește ceva și nu știi ce sau poate doar ai un perete liber și îți dorești să găsești o metoda interesantă pentru a-l decora? Noi ne-am gândit să iți oferim câteva variante și te lăsăm pe tine să decizi care ți se potrivește cel mai bine. 

 

1. Vederi Înrămate - Oferă un plus de personalitate vederilor pe care le-ai primit de-a lungul timpului de la prieteni și înrămează-le. Poți folosi rame pentru fotografii, care se găsesc destul de usor la orice magazin, alege unele deosebite din anticariat, sau fă-le chiar tu dacă ai un simț artistic dezvoltat. Cu siguranță vederile tale vor fi puse in valoare asa cum merită, si prietenii tăi vor fi incântați să vadă că te bucuri de ele. 

 

vederi1vederi2

 

2. Perdele - Cu siguranță ai deja perdele dar poate cele pe care le ai nu arată chiar așa cum ți-ai dori si poate nu te-ai gândit până acum ca ar fi o idee bună să le schimbi cu unele mai interesante. Găsește un material care îți place, alege o culoare veselă sau reciclează bucăți mai vechi de material și combină-le într-un mod creativ. Roag-o pe bunica să te ajute cu o mașină de cusut dacă vrei să faci economie și de ce nu, profită de această ocazie si roag-o să te învețe cum să lucrezi și tu la mașina de cusut. Poți și să vopsești materialul pe care îl ai deja cu vopsea pentru textile, vei vedea că perdelele tale vor arăta ca noi și vor fi cu mult mai frumoase.

 

perdea1  perdea2  perdea3

(sursa foto Pinterest)

 

3. Patul - Patul este piesa centrală de mobilier in orice dormitor, renunță la vechile așternuturi, dacă acestea nu mai arată bine, și procedează la fel ca în cazul perdelelor. Poți găsi o grămadă de seturi pentru pat la prețuri accesibile la magazinul Ikea sau poți să dai o raită prin second-handuri în căutare de materiale interesante. Nu este nici o problemă dacă așternuturile găsite la second sunt mai mari decât ai nevoie, se rezolvă foarte ușor la croitor sau la bunica acasă. Dacă nici una dintre aceste variante nu ți se pare accesibilă, poți incerca sa vopsești un set mai vechi și decolorat. Nu uita, culorile vesele schimbă în totalitate aspectul unei camere.

 

pat1  pat2  pat3

(sursa foto Pinterest)

 

4. Mobila Second-hand - Urmărește forumurile de vânzări online și viziteaza magazinele pentru mobilă second-hand pentru că acestea sunt o sursă nelimitată de obiecte interesante. Vei rămâne surprinsă ce lucruri minunate poți găsi în aceste locuri. Poți cumpăra foarte ieftin un obiect de pe care s-a luat vopseaua și îl poți revopsi în culorile tale preferate. Dacă ai inspirație poți face acest lucru și cu mobila pe care o ai deja, sau cu obiecte mai vechi de decor care au devenit demodate. 

 

mobila1  mobila2

(sursa foto Pinterest)

 

5. Lumina - Este foarte important să ai destulă lumină în cameră și te poți folosi de ea pentru a schimba complet atmosfera. Încearcă să folosești mai multe surse de lumină mai puțin puternică pentru o atmosferă intimă. O lampă de birou nu îți oferă destulă lumină pentru o seară cu prietenii, si lustra cea mare va oferă mai multă lumină decât vă doriți, așa că adaugă câteva veioze și găsește varianta care îți place mai mult. 

 

lumina1  lumina2  lumina3

(sursa foto Pinterest)

 

6. Miros - Mirosul unei camere este foarte important pentru a crea o atmosferă plăcută. Poți folosi bețișoare parfumate, uleiuri esențiale, flori naturale sau odorizante de cameră. Ai grijă, însă, ca mirosul pe care îl alegi să nu fie prea puternic sau prea dulce deorece acesta poate deranja persoanele mai sensibile sau poate crea dureri de cap. 

 

miros1    miros2   miros3

(sursa foto Pinterest)

 

7. Plante - Plantele sunt extraordinare ca decor în orice încăpere, ca sa nu mai vorbim de efectele lor benefice asupra sănătății noastre. Poți alege să plantezi chiar plante aromatice pe care le poți folosi ulterior și în bucătărie, sau poți alege variantele care produc multe flori. Orice tip de plantă ai alege, atmosfera camerei tale va fi mult mai plăcută, cu mențiunea să ai grijă de ele și să nu uiți să le pui apă. 

 

plante1  plante2  plante3

(sursa foto Pinterest)

 

8. Mai puțin poate însemna mai mult - Nu uita că o cameră prea plină poate crea stres și o senzație neplăcută de claustrofobie. Renunță la toate lucrurile pe care nu le folosești, inclusiv mobile care ocupă prea mult spațiu și de care nu ai neapărată nevoie. Cumpăra cutii frumoase pentru depozitarea lucrurilor de pe dulap, sau renunță să le mai ții pe toate in cameră, știi cu siguranță că o mare parte dintre ele nu îți mai sunt necesare, dar daca vrei totuși să le păstrezi mută-le în debara sau în pod. 

 

ordine1  ordine2  ordine3

(sursa foto Pinterest)