Distracție
Cele mai frumoase seriale cu avocați din toate timpurile

Viața personală și profesională a avocaților pare extrem de palpitantă în filme și seriale. Acest lucru se datorează modului în care regizorii conturează personalitățile acestor avocați fictivi care lucreaza cazuri care mai de care mai ciudate. De aceea, nu este de mirare că serialele despre avocați sunt atât de populare.

Acestea sunt cele mai frumoase seriale cu și despre avocați:

15. Bull

Sezoane: 2

Anii apariției: 2016-prezent

Actori: Michael Weatherly, Freddy Rodriguez, Geneva Carr

Acțiunea serialului de avocatură 'Bull' urmărește viața și cariera celui care a pus bazele uneia dintre cele mai de succes firme de avocatură din lume. Inteligent și sarmant, Dr. Jason Bull este un păpușar desăvârșit care se folosește de cunoștințele sale vaste din domeniul psihologiei și al tehnologiei pentru a intra pe sub pielea juraților, avocaților, martorilor și judecătorilor.

14. The Escape Artist

Sezoane: 1 (Mini Serie)

Anii apariției: 2013

Actori: David Tenant, Toby Kebbel, Sophie Okonedo

Un avocat tânăr, cunoscut pentru faptul că reușește să îi scoată din necaz pe cei aflați în situații extrem de complicate, apără un bărbat care este acuzat de omor.

13. Damages

Sezoane: 5

Anii apariției: 2007-2012

Actori: Glenn Close, Rose Byrne, Tate Donovan

O tanara absolventa a facultatii de drept devine protejata unui avocat de succes. 

 

12. How to Get Away with Murder

Sezoane: 5

Anii apariției: 2014-prezent

Actori: Viola Davis, Nate Lahey, Karla Souza

Un grup de studenți ambițioși împreună cu profesoara lor de drept penal sunt implicați în scenariul unei crime complicate care le poate schimba viața.

11. The Good Wife

Sezoane: 7

Anii apariției: 2009-2016

Actori: Julianna Margulies, Alan Cumming, Matt Czuchry, Christine Baranski

Serialul The Good Wife urmărește viața Aliciei Florrick, o avocată care a fost mereu alături de soțul ei până când acesta a fost condamnat la închisoare. Ca urmare a condamnării, Alicia află că soțul ei a fost implicat într-un scandal de proporții ce are legătură cu sexul și corupția. Rămasă pe cont propriu, Alicia este nevoită să aibă singură grijă de familiea ei.

10. Boston Legal

Sezoane: 5

Anii apariției: 2004-2008

Actori: James Spade, William Shatner, Julie Bowen

Boston Legal este un spin-off al serialului regizat de celebrul David E. Kelly - 'The Practice' și urmărește cariera lui Alan Shore care lucrează la firma de avocatură: Crane, Poole, and Schmidt.

9. The Practice

Sezoane: 8

Anii apariției: 1997-2004

Actori: Steve Harris, Dylan McDermott, Camryn Manheim

The Practice este unul dintre cele mai cunoscute seriale americane cu și despre avocați. Acțiunea acestui serial urmărește viețile profesionale ale avocaților care lucrează la o firmă de avocatură din Boston.

8. Franklin & Bash

Sezoane: 4

Anii apariției: 2011-2014

Actori: Mark-Paul Gosselaar, Breckin Meyer, Kumail Nanjiani, Malcom McDowell

Avocați și prieteni vechi, Jared Franklyn și Peter Bash câștigă un caz dificil și sunt angajați de partenerul majoritat al unei firme extrem de prestigioase.

7. Daredevil

Sezoane: 3

Anii apariției: 2015-2018

Actori: Charlie Cox, Deborah Ann Wool, Vincent D'Onofrio

Un avocat orb dar genial pe timpul zilei, și justițiar pe timp de noapte, Matt Murdock luptă împotriva criminalilor care au pus stăpânire pe Hell's Kitchen.

6. Suits

Sezoane: 8

Anii apariției: 2011-prezent

Actori: Gabriel Macht, Meghan Markle, Rick Hoffman

Fiind pe fugă datorită unei afaceri cu droguri care s-a terminat prost, Mike Ross, un tip genial care s-a lăsat de facultate, se infiltrează în compania în care lucrează și Harvey Specter, unul dintre cei mai buni avocați din New York City.

5. Fearless

Sezoane: 1 (Mini Serie)

Anii apariției: 2017

Actori: Helen McCrory, Sam Swainsbury, Jonathan Forbes, Michael Gambon

Personajul principal al serialului englezesc Fearless este Emma Banville, o avocată specializată în drepturile omului, cunoscută pentru faptul că nu se ferește să apere persoane care par cauze pierdute. Neînfricata Emma Banville decide să îi dovedească nevinovăția unui bărbat care și-a petrecut ultimii 14 ani după gratii fiind condamnat pentru uciderea unei adolescente.

4. The Good Fight

Sezoane: 2 (Mini Serie)

Anii apariției: 2017-prezent

Actori: Christine Baranski, Rose Leslie, Audra McDonald

O avocată de succes pe nume Diane Lockhart își perde toate economiile chiar înainte de a ieși la pensie din cauza unei controverse politice. Ea este nevoită să o ia de la zero și să își pună cariera din nou pe picioare.

3. Goliath

Sezoane: 2

Anii apariției: 2016-prezent

Actori: Billy Bob Thornton, Tania Raymonde, Nina Arianda

Un avocat cazut in disgratie care a ajuns sa lucreze cazuri de vatamare corporala primeste un caz care ar putea sa il ajute sa isi salveze cariera sau macar sa se razbune pe firma care l-a dat afara.

2. The Night Of

Sezoane: 1 (Mini-Serie)

Anii apariției: 2016

Actori: Riz Ahmed, John Turturro, Bill Camp

După o noapte de distracție alături de o tânără, Nasir Khan se trezește a doua zi în mijlocul unei crime. Partenera sa din noaptea precedentă a fost omorâtă în timpul în care el se află în casa ei. Singurul om care crede în nevinovăția lui Nasir este avocatul John Stone.

1. Better Call Saul

Sezoane: 4

Anii apariției: 2015-prezent

Actori: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks

Serialul Better Call Saul este un spin-off al celebrului serial american Breaking Bad și urmărește cariera și viața personală a simpaticului avocat Saul Goodman.