Frumusețe Lifestyle
Când și cum folosim fiecare tip de perie de păr?

Pentru un păr perfect este nevoie de o perie perfectă. Fiecare perie de păr funcționează în mod diferit și are anumite avantaje. Noi am creat un ghid al celor mai populare tipuri de perii de păr pentru a vă ajuta să vă mențineți podoaba capilară sănătoasă și pentru a vă ușura rutina zilnică de îngrijire a acesteia.

1. Perie pentru descurcarea parului

Aceste perii au fost create special pentru a descurca părul și pot fi folosite atât pe părul uscat cât și pe părul ud. Periile pentru descurcarea părului (detangling brush) sunt perfecte pentru persoanele al căror par nu cooperează. Ele nu smulg părul, nu îl rup, și au un mâner care nu alunecă din mână pentru a putea fi folosite sub dus. Atenție - nu toate periile din comerț pot fi folosite în siguranță pe părul ud. Citește eticheta cu atenție pentru a afla dacă o perie poate fi folosită pe părul ud.

2. Perie cu peri din nylon și pernută de cauciuc

Dacă părul tău se electrizează ușor este indicat să folosești o perie cu peri de nylon și pernuță de cauciuc. Acest tip de perie de păr va împiedica electrizarea firelor de păr și va face părul să strălucească.

 

 
3. Perie electrică

Peria electrică este perfectă pentru persoanele care își aranjează părul folosind uscătorul de păr și peria în același timp dar care își doresc să găsească o soluție mai simplă. Peria electrică poate fi folosită pentru a da mai mult volum părului, pentru a-l îndrepta dar și pentru a-l ondula.

4. Perie curbată

Principala funcție pe care o îndeplinește peria curbată este de a distribui uleiurile produse de scalp în mod egal către vârfuri. Acest tip de perie poate fi folosită împreună cu uscătorul de par. In plus, datorită modului în care este decupată, va scurta timpul de uscare a părului.

5. Perie miniaturală

Acest tip de perie (tiny brush) este folosită pentru a ascunde firele rebele. Dacă ai o mulțime de fire de păr scurte și rebele care nu pot fi aranjate cu ușurință într-o coafură, această perie miniaturală poate fi soluția perfectă.

6. Perie din păr natural

La fabricarea acestor perii se foloseste parul de porc mistret si pot fi ceva mai scumpe decat alte tipuri de perii. Parul de mistret este moale si ajuta la distribuirea uniforma a uleiurilor pe suprafata parului, facand parul mai lucios si impiedicand electrizarea firelor de par. Acest tip de perie este recomandata persoanelor cu par fin si moale.

7. Perie mixtă (peri naturali + nylon)

Această perie mixtă combină beneficiile perilor de porc mistreț cu cele ale perilor de nylon. Perii naturali fac părul mai lucios prin distribuirea uniformă a uleiurilor produse de scalp, iar perii de nylon ajută la descurcarea părului. Acest tip de perie de păr este extrem de populară printre hairstyliși.

8. Perie rotundă

Periile rotunde sunt folosite in general pentru a obtine mai mult volum in timpul uscarii parului si pentru a ondula parul. Pentru a obtine bucle mai mici, este necesara o perie rotunda de mici dimensiuni, iar pentru bucle mari, o perie de dimensiuni mai mari.

9. Perie pentru tapat

Această perie se folosește pentru a obține diverse coafuri care necesită ca părul să aibă un aspect dezordonat sau să aibă mai mult volum. Aceste perii pot fi făcute din păr natural (de porc mistreț) sau din nylon. Coada acestei perii ajută la împărțirea părului în șuvițe.