Lifestyle
Dicționar de vise - Vise care încep cu litera A

Visele noastre sunt pline de simboluri ce invocă diferite sentimente și gânduri. De foarte multe ori, visele noastre au semnificații mai profunde și mai ascunse decât ne putem imagina. Simbolurile care ne apar în vise ne pot crea o stare de confuzie și de neliniște și ne pot face să ne întrebăm care este semnificația lor.

Analizând semnificația viselor tale, tu poți afla lucruri esențiale despre subconștientul tău. Ține minte că doar tu îți poți interpreta visele în mod corect și există posibilitatea ca ceea ce vei citi în articolul de mai jos să nu ți se potrivească în totalitate.

Pentru a te ajuta să interpretezi simbolurile care apar în visele tale, noi am creat o listă cu cele mai des întâlnite vise și posibilele semnificații ale acestora. Atunci când interpretezi un vis, ține minte că fiecare detaliu contează fie că acesta reprezintă un sentiment, o stare de spirit, o persoană, un loc, o emoție, o culoare, un număr, sau un obiect. Chiar și cele mai neînsemnate lucruri care îți apar în vis pot avea o semnificație specială. Scopul acestui dicționar de vise te va ajuta să interpretezi într-un mod cât mai eficient lucrurile pe care le visezi.

VISE CARE INCEP CU LITERA A

Abandon

Dacă în vis te simți abandonat înseamnă că e timpul să lași în urmă anumite sentimente din trecut sau anumite lucruri care îți pot împiedica dezvoltarea. Treci peste problemele vechi. O interpretare mai directă a visului poate indica faptul că ai o frică subconștientă de a fi trădat sau abandonat. Acest lucru ar putea fi rezultatul pierderii unei persoane apropiate. Frica de abandon se poate manifesta în visele tale ca parte a procesului de vindecare după pierderea unei persoane dragi. Ar mai putea de asemenea să își aibă originea în anumite traume din copilărie. Acest vis mai poate indica și că în viața de zi cu zi te simți neglijat sau ignorat.

Visele în care tu abandonezi pe cineva pot semnifica faptul că te simți copleșit de problemele și deciziile cu care te confrunți în viața de zi cu zi.

Abdomen

Dacă îți vezi abdomenul în vis înseamnă că ai anumite sentimente reprimate. Poate exista ceva foarte greu de 'digerat' în viața de zi cu zi sau poate îți este greu să accepți o anumită situație. Va trebui să rezolvi aceste probleme într-un fel sau altul. O altă semnificație a visului pot fi problemele digestive.

Dacă visezi că ai abdomenul expus înseamnă că nu ai încredere în cei din jurul tău și că te simți vulnerabil.

Abis

Abisul semnifică un obstacol care te face să ai stări de anxietate. Trebuie să depășești acest obstacol din viața reală. Abisul mai poate semnifica și frica de a-ți asuma un risc sau de a face o schimbare.

Căderea în abis simbolizează adâncirea în subconștientul tău. Te temi să nu fie dezvăluite anumite sentimente sau frici ascunse. Abisul ami poate simboliza și fricile primare și frica de a cădea într-o prăpastie la propriu sau la figurat.

Absență

Dacă visezi absența unei persoane, în special dacă te așteptai ca pesoana să fie prezentă, înseamnă că ești în căutarea unui lucru pe care deja l-ai pierdut sau a unei relații care s-a încheiat. De asemenea, acest vis poate indica faptul că îți dorești să umpli un gol sau că simți lipsa cuiva.

Abstinență

Dacă visezi că te abții de la un anumit lucru (de la mâncare, de la băutură, etc.) acest lucru este un semn că faci un lucru în exces. Acest vis poate fi un semn că trebuie să ai grijă la excese și să o iei mai ușor.

Abundență

Dacă visezi că ai un anumit lucru din abundență, acest lucru poate indica faptul că în viața de zi cu zi îți păstrezi resursele și energia pentru a duce un plan la bun sfârșit. Acest vis ar putea fi un fel de compensare pentru lipsurile cu care te confrunți în viața reală. În mod direct, acest vis mai poate și să indice faptul că ești mulțumit și fericit.

Abuz

Dacă visezi că abuzezi de cineva, acest lucru poate simboliza lucrurile rele pe care le-ai făcut în trecut și regreți. Dacă visezi că ești abuzat fizic sau verbal înseamnă că în viața de zi cu zi te simți victima într-o anumită situație sau că simți că cineva profită de tine. Acest vis mai poate indica și faptul că te simți neajutorat sau că nu găsești soluția la anumite probleme.

Ac

În vise, acul simbolizează un posibil conflict cu o persoană apropiată sau senzația că o persoană apropiată încearcă să ne facă rău.

Acceptare

Sentimentul de acceptare reprezintă lipsa de încredere în propria persoană, dar și așteptările pe care le ai de la cei din jur. Poate exista o situație în viața reală în care ai nevoie de acceptarea celorlalți.

Accident

Dacă visezi că ai fost implicat într-un accident înseamnă că te simți vinovat pentru un anumit lucru și că vrei să te auto-pedepsești. Poate ai făcut un lucru de care nu ești mândru. Accidentul poate simboliza greșeala pe care ai făcut-o.

Visele în care apar accidente simbolizează de multe ori frica de a ni se întâmpla un astfel de lucru. Accidentul poate indica faptul că îți este frică să te urci la volan. Visele în care apar accidente de mașină indică faptul că avem anumite frici puternice.

Dacă visezi că o persoană apropiată moare într-un accident, acest lucru poate da indice faptul că relația s-a terminat sau că îți este foarte frică să nu se întâmple acest lucru.

Acoperiș

Acoperișul în vise sugerează nevoia de a sta la adăpost și de a avea protecție împotriva elementelor exterioare. Din punct de vedere psihologic, un vis în care ne adăpostim sub un acoperiș simbolizează nevoie de comfort și de siguranță.

Un vis în care acoperișul este găurit sau stricat reprezintă sentimentul de vulnerabilitate pe care îl avem în subconștient.

Acrobat

Dacă îți apare un acrobat în vis înseamnă că ai nevoie de mai mult echilibru în viața de zi cu zi. Acrobatul mai poate indica și faptul că temerile tale te împiedică să îți atingi scopurile.

Actor/Actriță

Dacă visezi un actor sau o actriță înseamnă că în viața de zi ești în căutare de plăcere. Admirația pentru un anumit actor sau o anumită actriță poate genera un vis în care ai o relație intimă cu persoana respectivă.

Dacă visezi că ești actor sau actriță înseamnă că munca pe care o depui va avea rezultate pe termen lung. Aceste vise mai sugerează și faptul că ai nevoie ca eforturile și talentul tău să fie recunoscute.

Dacă visezi un actor sau o actriță care joacă un rol, acest rol poate simbolzia rolul pe care îl joci în viața reală, fie că este vorba despre rolul de părinte, de prieten, de personaj negativ, etc. Dacă visezi că ești în rolul secundar înseamnă că simți că prezența ta nu contează sau te simți neglijat.

Admirație

Dacă admiri pe cineva în vis înseamnă că îți dorești să ai anumite calități sau să obții lucruri pe care le are altcineva. Dacă visezi că te admiri pe tine însuți înseamnă că ai nevoie constantă de admirație din partea celor din jur. Acest vis poate indica narcisismul.

Adversar

Un vis în care te confrunți cu un adversar reprezintă un conflict sau o frică interioară pe care o ai în viața reală.

Un vis în care înfrângi un adversar reprezintă nevoie de a rezolva o problemă cu care te confrunți.

Adolescent/Adolescență

Dacă ai trecut de perioada adolescenței dar visezi că ești adolescent acest lucru poate indica faptul că te comporți imatur în viața de zi cu zi. Acest vis mai poate indica și o nevoie de indepentență și de autonomie.

Adoptie

Dacă visezi că adopți un copil înseamnă că în viața de zi cu zi ești în căutarea unui lucru care să te împlinească. Întreabă-te ce anume îți lipsește și ce ți-ai dori să obții.

Dacă visezi că ești adoptat înseamnă că îți este dor de copilărie și că te simți copleșit de problemele vieții de adult.

Dacă visezi că adopți un câine sau o pisică înseamnă că ai nevoie de un partener sau de un prieten.

Aer

Visele despre aer sugerează creativitatea, libertatea de exprimare, și inteligența. Dacă visezi că aerul este poluat înseamnă că nu reușești să gândești limpede.

Dacă visezi aer rece înseamnă că simți că oamenii apropiați nu îți oferă suficientă afecțiune sau atenție.

Aerul fierbinte sau senzația că nu ai aer simbolizează o atmosferă încărcată și sufocantă în viața de zi cu zi.

Dacă visezi că mergi pe aer înseamnă că ești relaxat și nu ai prea multe griji. Un vis în care mergi pe aer mai indică și faptul că ești foarte sigur pe tine și că îți atingi scopurile cu ușurință.

Aeroport

Aeroportul în vis poate simboliza două lucruri: nașterea (sosiri) și moartea (plecări). Un aeroport aglomerat indică nevoia de libertate. Dacă visezi o plecare din aeroport înseamnă că îți dorești să începi o nouă relație sau o nouă carieră.

Agresiune/Agresivitate

Un vis în care ești agresiv simbolizează nevoie pe care le ai în plan fizic. Acest vis mai reprezintă și conflictele pe care le ai cu cei din jur.

Airbag

Un airbag care se activează în vis reprezintă nevoia de a fi protejat în cazul în care ceva nu merge cum trebuie. Airbagul reprezintă soluția salvatoare în cazul unei probleme grave.

Alarmă

Dacă auzi o alarmă în vis înseamnă că ai un conflict interior puternic sau că treci printr-o perioadă în care suferi de anxietate. Alarma mai poate simboliza și o problemă foarte presantă pe care trebuie să o rezolvi.

Alcool

Un vis în care bei alcool cu moderație denotă faptul că ești mulțumit de deciziile pe care le-ai făcut și că simți că ești aproape de succes.

Un vis în care bei alcool în exces semnifică faptul că ai multe griji, probleme, sau temeri.

Visele legate de alcool pot fi legate și de alcoolismul din viața reală. O persoană care încearcă să renunțe la acest obicei poate visa diferite situații în care consumă alcool.

Alergie

Dacă visezi că ai alergie la un anumit lucru înseamnă că în viața reală ai o sensibilitate sau o vulnerabilitate psihică sau fizică.

Alee

Dacă vezi o alee în vis acest lucru poate indica o lipsă de opțiuni din viața reală. Pe de altă parte, o alee poate simboliza și o soluție perfectă pentru tine. Dacă visezi că aleea se înfunda înseamnă că ai senzația că ai ratat o oportunitate.

Aligator

În vis, aligătorul simbolizează trădarea și înșelătoria. Poate fi un semnal de alarmă care să te determine să vezi situația din altă perspectivă. Aligatorul poate simboliza și vindecare sau rezistență. Dacă visezi un aligator, acest lucru poate să indice faptul că tu consideri că ești rezistent și puternic.

Dacă visezi că fugi de un aligator, acest lucru poate să însemne că în viața reală fugi de anumite probleme și responsabilități sau că există anumite lucruri cu care nu vrei să te confrunți. Dacă visezi că aligatorul te atacă și te musca înseamnă că în subconștient consideri că nu ai învățat din propriile greșeli..

Altar

Dacă vezi un altar în vis înseamnă că în viața reală faci un sacrificiu. Altarul mai poate simboliza și atitudinea pe care o ai față de credință. Altarul poate indica faptul că îți dorești să îți îndrepți comportamentul său să devii o persoană mai bună.

Dacă vezi un preot în altar înseamnă că te simți vinovat pentru un anumit lucru și că simți că lucrurile nu merg bine din cauza asta. Dacă îngenunchezi în fața altarului înseamnă că îți dorești un lucru și nu îl poți obține.

Ambulanță

Dacă visezi o ambulanță înseamnă că ești conștient că anumite lucruri pe care le-ai făcut au fost extrem de riscante și că pot avea consecințe foarte neplăcute. Acest vis mai poate simboliza și frica de a fi bolnav. Dacă visezi că ești șofer de ambulanță înseamnă că pui nevoie altora înaintea nevoilor tale. Dacă visezi un accident de ambulanță înseamnă că ai o problemă care necesită atenție imediată.

Anormalitate

Dacă visezi o senzație de anormalitate sau ceva anormal înseamnă că problemele cu care te confrunți vor fi rezolvate în scurt timp. De obicei, lucrul anormal pe care îl visezi este un lucru care necesită atenția ta. Există posibilitatea ca un aspect al vieții tale să nu fie în concordanță cu felul în care te simți.

Apă

Dacă visezi apa tulbure înseamnă că te confrunți cu o problemă de sănătate sau cu anumite probleme pe plan psihic. Dacă visezi apa fierbinte înseamnă că ești implicat într-un conflict cu o persoană sau că ai un conflict interior. Dacă apă din vis este limbete înseamnă că ești mulțumit cu viața pe care o ai și cu deciziile pe care le faci. Apa adâncă simbolizează o frică, o fobie, sau senzația că nu poți să găsești o soluție pentru problemele tale.

Dacă visezi apa de ploaie înseamnă că ești interesat de natură și că ploaia de afectează în mod direct. Dacă apă de ploaie este murdară sau tulbure înseamnă că în subconștient ai impresia că urmează o perioadă dificilă.

Dacă visezi apa înghețată înseamnă că îți este frica de singurătate și ce te confrunți sau te-ai confruntat în trecut cu lipsa de afecțiune din partea celor apropiați.

Atunci când visăm apa este important să stabilim dacă acest element a apărut în vis într-un mod pozitiv sau negativ. Dacă a apărut într-un mod pozitiv, atunci noi suntem liniștiți și relaxați pe plan emoțional. Dacă apa apare într-un mod negativ, înseamnă că avem anumite frici și anumite probleme care ies la suprafață în vis.

As

Dacă vezi asul dintr-un pachet de cărți de joc înseamnă că în viața reală ai nevoie de mai multă claritate pentru a înțelege un anumit lucru. În mod special, asul de inimă roșie poate indica faptul că ai o aventură romantică. Dacă este vorba despre asul de inimă neagră, înseamnă că ești implicat într-un scandal sau într-un conflict. Asul de romb simbolizează reputația, iar asul de treflă simbolizează problemele juridice.

Visul unui as mai poate indica și faptul că îți dorești să fii cel mai bun într-un anumit domeniu și că acest lucru este extrem de important pentru tine.

Aventura/Aventurier

Dacă visezi o aventură înseamnă că simți că din viața de zi cu zi lipsește distracția și entuziasmul. Acest vis mai poate simboliza și faptul că ești prea absorbit de scopurile pe care le ai și că nu ai timp să savurezi viața.

Avion

Dacă visezi că ești în avion înseamnă că în subconștient realizezi că vei trece peste anumite obstacole. Călătoria cu avionul poate simboliza o senzație de libertate și de claritate. O călătorie cu avionul mai poate indica și nevoia de a găsi o altă perspectivă și de a vedea lucrurile dintr-un alt unghi. Dacă avionul decolează, atunci îți dorești să pui un plan în aplicare sau să demarezi un proiect.

Avionul mai poate simboliza și nevoie de a evada din viața de zi cu zi sau de a face o schimbare majoră.

Dacă visezi că avionul nu poate să decoleze, înseamnă că în viața reală nu reușești să pui pe picioare un proiect sau să începi ceva.

Dacă visezi că tu pilotezi avionul înseamnă că ești sigur pe tine și că tu controlezi situația.

Dacă avionul în care trebuia să te urci a decolat deja fără tine la bord, înseamnă că în viața reală te simți blocat într-o anumită situație sau că nu găsești soluția unei probleme.

Prăbușirea unui avion simbolizează de obicei o frică puternică precum frica de întâlțimi, frica de a greși, frica de avion, frica de a cădea, frică de moarte, etc.

Avort

Un vis în care faci avort poate să sugereze că există un lucru care te împiedică să te dezvolți. S-ar putea să eziți în legătură cu schimbările din carieră sau să eviți să faci schimbări majore din cauza fricii, a conflictului interior, sau a obligațiilor morale. Poți avea acest vis și ca urmare a unui avort în viața reală și poate fi un mod prin care subconștientul tău încearcă să se vindece și să treacă peste această traumă. Avortul în vis mai poate semnifica și necesitatea de a fi mai atent și de a acorda mai multă atenție sănătății tale.

Dacă visezi că altcineva face avort înseamnă că relația pe care o ai cu acea persoană întâmpină dificultăți și nu se dezvoltă într-o direcție corectă. Dacă nu ai nici o relație cu acea persoană, visul reflectă propriile tale opinii în legătură cu acest subiect.