Lifestyle
Dicționar de vise - Vise care încep cu litera B

Baie

Dacă visezi că faci baie înseamnă că îți dorești să te purifici emoțional sau spiritual. Baia mai poate indica și o nevoie de a scăpa de anumite probleme sau de a ieși din situații dificile sau neplăcute. Visele în care te speli pot simboliza schimbarea ideilor învechite și adaptarea la situațiile noi. Baia mai poate reprezenta și iertarea greșelilor.

Dacă visezi că ajuți pe cineva să se spele sau să facă baie, acest lucru indică faptul că îți dorești să fii mai apropiat de acea persoană.

Dacă visezi că faci baie unui bebeluș sau unui copil, sau chiar unui animal de companie, înseamnă că simți nevoie să îngrijești și să oferi afecțiune.

Baie (cameră)

Un vis în care ești în baie simbolizează nevoile de bază. Există posibilitatea ca în viața de zi cu zi să te confrunți cu anumite probleme de care dorești să scapi. De asemenea, baia mai reprezintă și purificarea, curățarea, sau înnoirea.

Dacă visezi că ești într-o baie publică în care nu există uși sau pereți și că sunt foarte mulți oameni în jur care te pot vedea înseamnă că ai nevoie de intimitate în viața reală. Acest vis poate indica faptul că pui nevoile celorlalți înaintea nevoilor tale și din această cauză, nu te poți bucura de spațiul personal.

Dacă visezi că nu poți găsi o toaletă înseamnă că îți este foarte greu să îți exprimi dorințele și sentimentele. Eziți să te exprimi și să îți spui opiniile într-o anumită situație.

Bancă

Dacă visezi ceva legat de o bancă, acest lucru indică faptul că îți dorești să ai siguranță financiară. Acest vis poate simboliza nevoie ta de a avea succes pe plan financiar.

Un vis în care jefuiești o bancă poate simboliza eforturile pe care le depui pentru a te îmbogăți. Dacă visezi frecvent lucruri legate de bănci și de finanțe, înseamnă că petreci prea mult timp gândindu-te la bani și la moduri în care ai putea câștiga mai bine.

Dacă visezi că altcineva jefuiește o bancă înseamnă că îți este frică să nu rămâi fără resurse.

Bani

Banii în vis simbolizează succesul personal și valoarea pe care o acordăm propriei persoane. Dacă visam mulți bani înseamnă că avem foarte multă încredere și că suntem siguri că vom avea succes cu proiectele proprii. Un vis în care pierdem bani simbolizează problemele în familie și obstacolele din carieră.

Bar

Dacă visez că ești într-un bar, înseamnă că în viața de zi cu zi îți dorești să scapi de stres și să te relaxezi. Acest vis poate indica faptul că lucrezi prea mult și ai nevoie de o pauză. Barul mai poate indica și o nevoie de socializare și de comunicare cu persoanele din jur.

Barbă

În vis, o barbă lungă reprezintă înțelepciune, bătrânețe sau experiență. Dacă visezi că ai barbă, dar în viața reală nu ai, înseamnă că îți dorești să îți ascunzi sentimentele. Poate ascunzi ceva unei persoane apropiate. Barba mai poate simboliza și faptul că nu te interesează ce cred ceilalți despre tine.

Dacă în viața reală ai barbă, iar în vis nu ai, asta indică faptul că îți dorești ca ceilalți să te cunoască mai bine. Lipsa bărbii mai poate indica și o dorință puternică de a te face auzit sau văzut.

Dacă ești femeie și visezi că ai barbă, acest lucru simbolizează latura ta masculină. Poate îți dorești să ai mai multă autoritate și putere în viața de zi cu zi. 

Bagaj

Bagajul în vis, fie că îl vezi sau că ești nevoit să îl cari, reprezintă problemele și lucrurile pe care le porți pe umeri în viața de zi cu zi. Există posibilitatea ca în viața reală să te simți copleșit de aceste probleme care te trag înapoi.

Balcon

Dacă visezi că ești pe un balcon înseamnă că în viața de zi cu zi, îți dorești să fii remarcat și observat. De asemenea, acest vis mai poate indica și faptul că îți dorești să îți depășești condiția și să urci o treaptă pe scara socială. Dacă balconul este curat, înseamnă că ești mulțumit de imaginea pe care o ai în societate, iar dacă balconul este murdar și neîngrijit, acest lucru indică faptul că nu ești mulțumit de felul în care te văd cei din jur.

Balena

Balena poate reprezenta un obstacol foarte dificil sau o problemă greu de rezolvat.

Balerină

Dacă visezi că ești balerină, înseamnă că în viața de zi cu zi poți naviga printre obstacole fără probleme. În vis, balerina mai simbolizează și inocență, fragilitate, vulnerabilitate, și eleganță. Visul cu balerină mai poate indica și sentimentul că nu poți face față presiunilor sociale.

Balet

Vizionarea unui spectacol de balet simbolizează echilibru, armonie, și cooperare. Dacă visezi că faci parte dintr-un spectacol de balet sau că porți pantofi de balet înseamnă că înțelegi perfect principiile echilibrului și ale eleganței.

Balon

Balonul poate reprezenta senzația că pierzi ceva drag sau ca un lucru la care ții foarte mult este fragil. Balonul mai poate simboliza și o dorință pe care nu știi dacă vei putea să o îndeplinești.

Bambus

În vis, bambusul semnifică încredere, stabilitate, putere și rezistență. Îți este ușor să depășește toate obstacolele și dezamăgirile din viața de zi cu zi. Bambusul mai poate avea legătură și cu încrederea pe care o ai în persoanele din jur. Dacă visezi că bambusul este ofilit sau putrezit înseamnă că te confrunți cu anumite probleme de echilibru în viața de zi cu zi.

Banane

În vis, bananele zimbolizează dorințele și nevoile sexuale ascunse. Bananele pot simboliza sexualitatea masculină. 

Dacă visezi că mănânci banane, acest lucru poate indica faptul că depui mult efort într-o anumită privință și că îți dorești să duci un plan la bun sfârșit.

Dacă visezi că aluneci pe o coajă de banană, acest lucru semnifică faptul că îți este frică să greșești sau să eșuezi.

Barcă

Felul în care apare barca în visul tău simbolizează starea de psihică și fizică din viața de zi cu zi. Dacă visezi barca într-un context negativ (scufundată, zguduită de valuri, eșuată, etc.) înseamnă că problemele tale se reflectă în vis, dacă visezi barca într-un context pozitiv înseamnă că te simți în siguranță și că nu ai nici o problemă semnificativă.

Bătălie

Dacă visezi ceva legat de o bătălie înseamnă că te simți epuizat și că muncești prea mult. Ai nevoie de o pauză. Există un conflict între latura ta emoțională și cea rațională. Bătălia mai poate avea și conotații erotice.

O bătălie câștigată simbolizează succesul și faptul că ești mulțumit cu ceea ce ai realizat până acum. O bătălie pierdută reprezintă opusul.

Bebeluș

În vis, bebelușul simbolizează inocența, căldură, și noi începuturi. Bebelușul simbolizează acea latură a noastră care este pură, vulnerabilă și neajutorată. Dacă bebelușul pe care îl visezi zâmbește înseamnă că, în viața de zi cu zi, ai parte de multă fericire sau că nu ai nevoie de multe lucruri pentru a fi mulțumit. Dacă bebelușul plânge, înseamnă că o parte din tine are mare nevoie de atenție. Un bebeluș care plânge sau căruia îi este foame mai poate indica și faptul că îți lipsește ceva, ai un gol pe care nu îl poți umple.

Dacă visezi că ai uitat că ai un bebeluș, acest lucru poate însemna că în viața reală încerci să îți ascunzi vulnerabilitățile și că nu vrei să dai dovadă de slăbiciune. A uita de un bebeluș, în vis, mai poate semnifica și faptul că ai abandonat un aspect important al vieții tale, sau că ai dat ceva la o parte și regreți.

Dacă visezi că trebuie să ajungi la spital pentru a naște, acest lucru simbolizează nevoia de a fi îngrijit și de a primi atenția celor din jur. Dacă ești gravidă în viața reală și visezi un bebeluș sau lucruri legate de sarcină, aceste lucruri simbolizează propriile tale trăiri interioare și frici.

Un alt vis foarte comun este cel în care tu ești bebeluș, sau o persoană apropiată este bebeluș. Acest tip de vise indică faptul că ai nevoie de atenție sau că nu te comporți ca o persoană mătură.

Visele despre bebluși mai pot simboliza și frica de a nu putea să îți protejezi copiii.

Botez

Un botez în vis reprezintă nevoia sau dorința de un nou început sau de a întemeia propria familie.

Brutărie

În vis, brutăria simbolizează succes și bogăție. Viitorul tău va fi plin de evenimente plăcute și lucrurile pe care le faci îți vor oferi satisfacție.

Butoi

În vis, un butoi gol simbolizează anumite nevoi sau lipsuri din viața de zi cu zi. Dacă în butoiul este plin, trebuie analizat conținutul butoiului pentru a afla semnificația visului. Dacă în vis încerci să închizi un butoi sau încerci să împiedici ca butoiul să se verse înseamnă că nu vrei să pierzi lucrurile pe care le ai.