Lifestyle
Dicționar de vise - Vise care încep cu litera C

Cabană

Un vis în care ești într-o cabană semnifică nevoia de a lua o pauză sau de a merge într-o vacanță.

Cabana apare în vis atunci când suntem obosiți sau copleșiți de muncă sau de anumite problem. Cabana mai poate simboliza și faptul că, în viitor, ne vom putea descurca pe cont propriu și ne vom câștiga independent.

Dacă visezi că locuiești într-o cabană, acest lucru poate însemna că îți dorești să duci o viață simplă.

Cactus

În vis, cactusul poate indica faptul că în viața de zi cu zi simți că spațial tău personal este invadat. Țepii cactusului reprezintă mecanismul tău de apărare. Cactusul mai poate simboliza și nevoia de a te apăra de un anumit lucru sau situație neplăcută.

Cadavru

Dacă visezi un cadavru, acest lucru poate semnifica schimbare sau faptul că ai senzația că s-a încheiat un capitol din viața ta. Cadavrul mai poate simboliza și faptul că îi pui pe ceilalți înaintea ta, și acest lucru îți epuizează resursele.

Cafenea

Cafeneaua simbolizează viața socială. Un vis în care ești într-o cafenea poate indica faptul că ai nevoie să socializezi sau că îți dorești să petreci timp cu prietenii.

Calculator

Dacă vezi un calculator în vis, înseamnă că ai nevoie să analizezi o anumită problemă și să găsești o soluție. Poate ai nevoie să formulezi un plan complex pentru a rezolva această problemă. Calculatorul poate fi un vis recurent pentru o persoană care își face foarte multe calcule și care încearcă să controleze anumite lucruri.

Calendar

Calendarul simbolizează trecerea timpului și evenimentele din trecut. Acest vis mai poate simboliza și un eveniment special care se apropie, sau un moment important din viață.

Calm

Dacă visezi că ești calm înseamnă că ai o viață liniștită și că ești satisfăcut pe toate planurile. Găsești satisfacție și fericire în ceea ce ai.

Un vis în care încerci să calmezi pe cineva, sau cineva încearcă să te calmeze pe tine simbolizează acele momentele în care cineva își scapă emoțiile de sub control.

Cameră foto

Dacă vezi o cameră foto în vis, acest lucru poate indica faptul că te agăți în continuare de anumite aspect din trecut. Camera foto poate simboliza o nevoie de a te concentra la un anumit lucru. Poate că simți nevoie să înțelegi o anumită situație mai bine sau să studiezi ceva mai îndeaproape.

Dacă visezi că ai pierdut un aparat foto și că nu îl mai găsești, acest lucru semnifică senzația că nu te concentrezi la lucrurile importante. Poate că simți în viața de zi cu zi că nu ești atent la lucrurile care contează.

Dacă visezi că ești fotografiat sau filmat cu camera ascunsă, acest lucru poate indica faptul că te simți analizat, urmărit, sau controlat.

Cămila

Dacă îți apare o cămilă în vis acest lucru poate însemna că trebuie să ai o atitudine mai conservatoare în viața de zi cu zi, sau că porți prea multe responsabilități pe umeri. Poate că în momentul de față te confrunți cu faptul că nu îți poți exprima sentimentele sau că nu poți să ierți sau să uiți pe cineva.

Dacă visezi că mângâi o cămilă, acest lucru poate simboliza faptul că ești pregătit să renunți la anumite lucruri care te trag în jos, sau la bagajul emoțional.

Camping

Dacă visezi că ești într-un camping, înseamnă că ai nevoie să iei o pauză sau să mergi în vacanță. Acest vis poate indica faptul că simți nevoia să fii în natură sau să ai o viață mai simplă.

Campingul mai poate simboliza și nevoia de socializare sau nevoia de a face parte dintr-un grup. Poate că ai nevoie să faci parte dintr-un colectiv.

Canal

În vis, canalul simbolizează abținerea și sentimentele reprimate. Canalul mai poate indica și faptul că nu poți renunța la anumite idei care te trag în jos sau care te împiedică să obții ceea ce îți dorești. De asemena, visul în care apare un canal mai poate indica și faptul că vrei să ai totul sub control.

Canar

În vis, canarul simbolizează fericire și armonie, dar și nevoia de a avea o relație sănătoasă sau o relație nouă.

Cancer

Un vis în care ai cancer poate simboliza faptul că, în viața de zi cu zi, te autocompătimești, îți plângi de milă, sau nu îți poți ierta un anumit lucru. Acest vis mai poate indica și faptul că simți că îți irosești viața. Cancerul simbolizează acele lucruri din viața ta cu care nu ești împăcat și de care ți-ai dori să scapi. Poate fi vorba de o problemă emoțională care te macină.

Dacă visezi că te vindeci de cancer, acest lucru poate indica faptul că rezolvi o problemă cu care te confrunți de mai mult timp.

Dacă visezi că o persoană apropiată are cancer înseamnă că îți este frica de singurătate și că tinzi să gândești negativ sau să vezi doar partea goală a paharului.

Canibal/Cannibalism

În vis, cabalii și canibalismul simbolizează dorințele ascunse, obsesiile, dar și impulsurile distrugătoare. Metaforic vorbind, canibalii se hrănesc cu viețile altor oameni, consumându-le energia. Astfel, acest vis poate să denote că anumite aspect ale vieții tale (copiii, relația, cariera, etc.) îți consumă toată energia și timpul.

Dacă visezi că ești victim unui cannibal înseamnă că te simți consumat de factorii externi precum cariera, familia, sau de diferite probleme.

Cantalup

Dacă visezi că mănânci cantalup sau pepene înseamnă că, în viața de zi cu zi, ești dur în exterior dar sensibil în interior. Cantalupii pot simboliza și maternitatea.

Captiv/Captivitate

Un vis în care ești captiv simbolizează faptul că, în viața de zi cu zi, te simți blocat într-o anumită situație. Este posibil să simți că ești captiv din punct de vedere al carierei, al căsniciei, sau al unui anumit stil de viață.

Visele despre captivitate mai pot simboliza și lucrurile pe care nu vrei să le accepți.

Cardinal

În vis, cardinalul simbolizează vitalitatea și fericirea. Mai poate însemna si că ești pe primul loc într-un anumit domeniu sau că ești cel mai bun la ceva.

Carnaval

În vis, carnavalul poate simboliza decepție și falsitate. Dacă visezi că ești la un carnaval și că vezi lucruri ciudate, acest lucru poate fi un semnal de alarmă că în viața reală te confrunți cu anumite lucruri neobișnuite. Există posibilitatea ca acest vis să simbolizeze acele lucruri care îți deranjează rutina.

Castel

În vis, castelul simbolizează prestigiul, onoarea și faima. Dacă visezi un castel înseamnă că simți că ești făcut pentru a avea o poziție de putere, bogăție și prestigiu. Castelul mai poate simboliza și dorința de a scăpa de problemele cotidiene.

Dacă visezi că trăiești într-un castel, acest lucru poate indica o nevoie puternică de protecție și securitate, sau de izolare. Dacă visezi o ușă de castel înseamnă că simți că ai ratat o șansă unică sau o ocazie foarte importantă.

Catastrofă

Dacă visezi că se întâmplă o catastrofă, acest lucru este un simbol al instabilității și anxietății cu care te confrunți în viața de zi cu zi. Dacă îți este frica de schimbare sau dacă îți este frică să nu iei decizii greșite, există posibilitatea să visezi catastrofe.

Cazino

În vis, cazinoul simbolizează dorința de a risca, de a paria, sau de a juca jocuri de noroc. Dacă ești o persoană rezervată în viața de zi cu zi, acest vis poate indica faptul că îți dorești să îți poți asuma anumite riscuri.

Căpitan

Dacă visezi că ești căpitan, înseamnă că îți poți controla emoțiile și că poți face față oricărei probleme. Dacă vezi un căpitan în vis înseamnă că îi poți influența pe cei din jur cu usurință.

Cărți de joc

Dacă visezi că joci cărți înseamnă că îți este foarte ușor să faci planuri și strategii în viața de zi cu zi. Romburile simbolizează bunăstarea financiară, materialismul și bogăția, treflele simbolizează munca, inimile roșii simbolizează dragostea, iar inimile negre simbolizează problemele și dezamăgirile.

Dacă visezi că amesteci cărți înseamnă că îți este greu să iei o decizie.

Dacă visezi popa de inimă roșie, înseamnă că există o figură masculină care te protejează sau că ești o persoană protectivă.

Celebritate

Dacă visezi că ești celebru înseamnă că îți dorești să îți depășești condiția și să reușești în viață. Dacă visezi că o persoană apropiată devine celebră, acest lucru poate indica faptul că îți este frică să nu pierzi prietenia sau loialitatea acelei persoane. Pentru alte vise legate de celebrități citește articolul despre visele cu actori.

Pentru a afla mai multe despre visele cu celebritati si actori citeste articolul despre vise care incep cu litera a.

Centaur

În vis, centaurul simbolizează dualitatea naturii umane. Centaurul poate indica faptul că ai două fețe sau că încerci să găsești un echilibru între latura emoțională și cea rațională. Centaurul mai simbolizează și inteligența, umanitatea și compasiunea.

Ceremonie

Dacă visezi că participi la o ceremonie, acest lucru poate indica faptul că ești dispus să faci anumite sacrificii pentru a avea succes. Acest vis mai poate simboliza și momentele importante din viața de familie, dar și momentele de autocunoaștere.

Certificat

Dacă vezi un certificat în vis, acest lucru indică faptul că ești în căutarea adevărului într-o anumită situație. Certificatul mai poate simboliza și dorința de a ți se recunoaște meritele. 

Cezariană

Dacă visezi că faci cezariană înseamnă că te pregătești să începi un nou proiect. O semnificație mai directă a acestui vis poate fi și faptul că îți dorești să primești ajutor și că există un lucru pe care nu îl poți face singur. Operația de cezariană în vis mai poate simboliza și fricile legate de sarcină sau de naștere.

Cimitir

În vis, cimitirul reprezintă renunțarea la un anumit tip de comportament sau la un anumit obicei nesănătos. Cimitirul mai poate simboliza și renașterea sau schimbarea, dar și tristețea sau frica de moarte.

Dacă visezi că faci curățenie într-un cimitir înseamnă că îți dorești în subconștient să faci o confesiune sau să spui adevărul în legătură cu un lucru pe care l-ai ascuns.

Cimpanzeu

În vis, cimpanzeul simbolizează acele lucruri care credeai că sunt adevărate dar s-au dovedit a fi false.

Cioară/Ciori

Dacă îți apare o cioară în vis acest lucru simbolizează o latură întunecată și ascunsă a personalității tale. Ciorile mai pot simboliza și obiceiurile nesănătoase pe care le ai și de care îți dorești să scapi.

Dacă visezi că ești atacat de o cioară înseamnă că ai un conflict interior puternic.

Dacă omori o cioară în vis înseamnă că nu poți renunța la un anumit obicei.

Dacă visezi ca o cioară omoară un om, acest lucru indică faptul că, în subconștient, crezi că ești într-o situație fără ieșire.

Ciocolată

În vis, ciocolata simbolizează dragostea, afecțiunea și fericirea. Dacă visezi ca mănânci ciocolată însemnă că duci o viață plină de excese și că ar trebui să fii mai echilibrat. Dacă visezi ciocolată care se topește înseamnă că te confrunți cu o dezamăgire în viața de zi cu zi.

Circ

Dacă visezi că ești la circ înseamnă că îți dorești ca viața ta să fie mai interesantă. Circul mai poate simboliza și dorința de a trăi din plin sau că tânjesti după o situație excitantă.

Dacă visezi că ești abandonat într-un circ înseamnă că te simți marginalizat si că îți este frica de singurătate. Dacă visezi un spectacol de circ haotic, acest lucru indică faptul că anumite lucruri ți-au scăpat de sub control.

Cireșe/Cireș

În vis, cireșele simbolizează noroc și bunăstare. Acest vis poate indica faptul că ai o viață bună și că nu iei lucrurile prea în serios. Cireșul simbolizează noroc, primăvera, feminitate, și tinerețe.

Florile de cireș simbolizează puterea feminină, frumusețea, și dragostea. Acest vis poate indica faptul că ești o persoană delicată și puternică în același timp. În vis, cireșul și florile de cireș pot fi și un simbol al mortalității.

Clasă

Dacă visezi că ești într-o sală de clasă înseamnă că în viața de zi cu zi înveți lucruri noi. În vis, clasa simbolizează dezvoltarea personală.

Dacă visezi că nu îți găsești clasa înseamnă că simți anxietate în legătură cu viața ta profesională.

Claustrofobie

Dacă ai o senzație de claustrofobie în vis acest lucru indică prezența sentimentului de vinovăție din viața de zi cu zi. Există posibilitatea ca subconștientul tău să îți spună că ia făcut anumite greșeli pentru care trebuie să fii pedepsit. Claustrofobia mai poate simboliza și o lipsă de libertate.

Clovn

În vis, clovnul simbolizează absurdul, lipsa grijilor și latura copilăroasă a personalității tale. Felul în care apare clovnul în vis reflectă propriile tale emoții și sentimente din viața de zi cu zi. Poți afla multe lucruri despre subconștientul tău dacă analizezi atitudinea clovnului. Un clovn trist poate indica faptul că există un anumit aspect în viața ta care te întristează. Un clovn fericit indică faptul că, în momentul de față, duci o viață fericită și că nu există nimic care să te supere.

Clovnul mai poate simboliza și atitudinea nesinceră a celor din jur sau senzația că există o persoană care te minte sau care încearcă să te înșele.

Dacă îți este frica de clovni și îi visezi constant, acest lucru poate simboliza faptul că îți este frica de un anumit aspect din viața de zi cu zi. Există posibilitatea să simți că o anumită persoană este un pericol pentru tine.

Colivie/Cușcă

Dacă visezi că ești într-o cușcă, acest lucru poate indica faptul că ai anumite inhibiții și că te simți vulnerabil. Cușca mai poate simboliza și o senzație de restricție sau de blocaj într-un anumit spațiu sau situație. De asemena, un vis în care ești în cușcă poate să însemne și că, în viața de zi cu zi, cineva îți controlează toate mișcările și te lipsește de independență.

Un vis în care închizi un animal sălbatic într-o cușcă reprezintă un success viitor și faptul că ești suficient de puternic încât să reușești ceea ce ți-ai propus. Acest vis mai simbolizează și abilitatea ta de a-ți controla impulsurile.

Dacă visezi o pasăre în colivie înseamnă că te simți limitat și că îți simți libertatea de exprimare îngrădită. Este posibil ca, în viața de zi cu zi, să ai anumite frustrări sau inhibiții, sau că te simți că o pasăre în colivie.

Copil/Copii

Dacă visezi că ești copil înseamnă că simți presiunile veții de adult și îți dorești să te reîntorci la libertatea copilăriei. Îți dorești să scapi de responsabilitățile zilnice și cauți pe cineva care să te protejeze și să aibă grijă de tine.

Dacă visezi că îți pierzi copilul, acest lucru poate simboliza pierderea speranței sau renunțarea la un proiect care nu funcționează așa cum îți dorești. Un vis în care salvezi un copil simbolizează dorința de a-ți păstra inocența și de a nu renunța complet la lucrurile care te definesc.

Dacă în vis ești despărțit de copiii tăi, acest vis poate simboliza eșecul pe plan familial și personal sau senzația că nu îți poți atinge scopurile.

Un copil care cade simbolizează pierderea inocenței și renunțarea la copilărie.

În vis, copiii iau locul acelor aspecte ale personalității tale care sunt copilăroase și imature. Dacă se întâmplă des sa ai vise legate de copii și de copilărie, acest lucru poate indica faptul că îți este dor de acea perioadă din viața ta și că ți-ar plăcea să retrăiești acele momente. S-ar putea să ai nevoie să îi acorzi mai multă atenție copilului din tine.

Visele în care apar copii pot simboliza și inocență, puritatea, simplitatea, și lipsa grijilor.

Dacă ai un conflict cu mai mulți copii, acest lucru indică faptul că există persoane cu care ești în conflict în viața de zi cu zi. Există posibilitatea ca tu să ai senzația că aceste persoane au o atitudine imatură.

Copilărie

Dacă visezi anumite lucruri din copilăria ta înseamnă că îți este dor de acea perioadă și că îți dorești să te întorci la o viață lipsită de griji și responsabilități. Acest vis mai poate simboliza și faptul că ai anumite frici, traume, sau anxietăți legate de copilărie pe care nu le-ai rezolvat încă.

Coroană

În vis, coroana simbolizează succesul și bogăția. Dacă visezi că porți o coroană pe cap acest lucru indică faptul că în viața de zi cu zi ești la putere. Coroana mai poate simboliza și nevoia de a fi remarcat și de a ți se recunoaște meritele.

Covor

Dacă vezi un covor în vis, înseamnă că încerci să te protejezi de aspectele dificile ale vieții. Un covor mai poate, de asemenea, să simbolizeze luxul, confortul și bogăția. Pentru a putea interpreta acest vis, este bine să luăm în considerare mai multe aspect precum starea covorului, modelul de pe covor, culorile, textura, și contextual. Acest vis poate indica faptul că încerci să ascunzi anumite lucruri ‘sub covor’.

Dacă visezi că aranjezi un covor înseamnă că îți dorești să îți faci viața mai confortabilă. Acest vis mai poate simboliza și planurile de viitor, sau anumite proiecte pe care îți dorești să le începi.

Un covor magic simbolizează dorințele ascunse, dorința de a scăpa dintr-o anumită situație, relație, sau de a scăpa de responsabilități. Acest vis este asemănător ca și semnificație cu visele legate de zbor.

Cocoș

In vis, cocoșul simbolizează masculinitatea, mândria și aroganța. Dacă visezi un cocoș, înseamnă că ești conștient de faptul că o persoană apropiată se dă în spectacol și nu acordă importanta celor din jur. Cocoșul mai poate indica și faptul că ai o părere extreme de bună despre tine însuți.

Crăciun

În vis, Crăciunul simbolizează reuniunea de familie, sărbătorile, pacea interioară, generozitatea, bunăstarea, și bunătatea. Crăciunul mai poate simboliza și noi începuturi. Pentru a știi cu exactitate ce simbolizează acest vis pentru tine, este indicat să analizezi felul în care percepi tu această sărbătoare.

Crimă

În vis, crima reprezintă sentimentele proprii de vinovăție și de rușine în legătură cu o anumită situație. Fricile interioare te împiedică din a te dezvolta sănătos.

Criminal

Dacă visezi că ești criminal sau că faci lucruri ilegale înseamnă că îți dorești să găsești variant simplă în viață sau trișezi. De asemenea, dacă visezi că faci lucruri rele înseamnă că nu ai o părere foarte bună despre tine.

Cruce

În vis, crucea sau crucifixul simbolizează nevoia de a fi ghidat spiritual și de a scăpa de toate greutățile. Acest vis poate indica și faptul că te lupți cu sentimente de vinovăție. Simți că ai făcut anumite lucruri greșite și îți dorești să fii pedepsit pentru ele.

Culori

În vis, culorile reprezintă energie, emoție, senzații și sentimente. Pentru a afla ce reprezintă visul tău, este foarte important să analizezi culorile și semnificațiile lor. În general, culorile pastelate simbolizează slăbiciunea, vulnerabilitatea, sau timiditatea. Culorile închise reprezintă pasiunea, forța și intensitatea.

Dacă visezi color, înseamnă că îți dorești să privești o situație într-un mod subiectiv, iar visele alb-negru indică dorința de a analiza o situație într-un mod obiectiv.