Distracție
11 filme cu și pentru adolescenți care merită văzute

Știm cu toții că adolescența nu e deloc o perioadă ușoară. Indiferent în ce țară trăiești, că e America sau România, viața de liceu poate să fie super confuză și ciudată. În timpul liceului înveți o grămadă de lucruri despre tine și despre cei din jur și te simți copleșit de foarte multe ori. Din fericire, filmele și serialele ne ajută să trecem mai ușor prin dramele adolescenței și ne ajută să facem haz de necaz.

Acestea sunt 11 filme țări despre adolecenți care merită văzute:

The Kissing Booth

Actori: Megan du Plessis, Lincoln Pearson, Joey King

The Kissing Booth este un serial cu adolescenti care urmărește viața unei eleve de liceu pe nume Elle Evans. Elle nu a sărutat nici un băiat până acum și decide să facă o cabină de sărutat la Carnavalul Primăverii. În mod neașteptat, în cabină intră tocmai băiatul de care îi place - Noah Flynn.

Forever My Girl

Actori: Alex Roe, Jessica Rothe, Abby Ryder Fortson

Liam Page, un cântăreț de country foarte celebru, se întoarce în orașul natal pentru a participa la un eveniment foarte trist - înmormântarea prietenului său cel mai bun. Aici, el o întâlnește pe Josie, fosta lui logodnică și iubită din liceu. Deși Josie încearcă să îl evite pe Liam, acesta face tot ce îi stă în puteri pentru a-și repara greșelile pe care le-a făcut în ultimii opt ani în care a pus cariera pe primul loc.

The Honor List

Actori: Meghan Rienks, Sasha Pieterse, Ethan Peck

La începutul anului școlar, Sophie, Piper, Honor și Isabella sunt sigure că vor fi cele mai bune prietene pentru totdeauna așa că se decid să scufunde în lac o capsulă a timpului în care au scris toate lucrurile pe care vor să le facă înainte de a absolvi liceul. Până în ultimul an de liceu, cele patru fete au rupt prietenia și au ales să meargă pe drumuri diferite. Vor mai reuși oare să facă ce și-au propus în primul an de liceu?

Maze Runner: The Death Cure

Actori: Kaya Scodelario, Will Poulter, Dylan O'Brien, Nathalie Emmanuel, Thomas Brodie-Sangster

În ultimul film din trilogia The Maze Runner, Thomas și prietenii săi încearcă să pătrundă în Lost City unde vor înfrunta cel mai dificil labirint de până acum. Cei care vor reuși să rămână în viață vor primi antidotul pentru virusul fatal cu care aceștia se luptă.

Please Stand By

Actori: Dakota Fanning, Toni Collette, Alice Eve

Protagonista filmului Please Stand By este Wendy - o tânără scriitoare curajoasă care a fost diagnosticată cu autism. Ea fuge de acasă pentru a participa la o competiție de scenarii în Los Angeles. Ea și cățelușul său Pete traversează mai multe state împreună pentru ca Wendy să își îndeplinească visul.

Every Day

Actori: Angourie Rice, Justice Smith, Jeni Ross

Filmul Every Day urmărește povestea unei adolescente pe nume Rhiannon care se îndrăgostește de o persoană cu numele 'A'. Singura problemă este că 'A' devine în fiecare zi altcineva. Este destul de complicat să afli dacă persoana de care îți place îți împărtășește sentimentele mai ales atunci când nu știi cine e acea persoană cu exactitate.

Love, Simon

Actori: Nick Robinson, Jennifer Garner, Josh Duhamel, Katherine Langford, Alexandra Shipp

 

Aceasta este povestea emoționantă a unui elev de liceu pe nume Simon care nu prea știe încă cine e el cu adevărat. Atunci când găsește dragostea online, Simon începe să afle ce fel de om e și ce își dorește de la ceilalți. Simon va trebui să înfrunte faptul că e gay și să le spună acest lucru părinților și prietenilor.

Midnight Sun

Actori: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle

O adolescentă de 17 ani pe nume Katy Price cunoaște în sfârșit băiatul perfect. De fapt, el este băiatul perfect de care i-a plăcut jumătate din viața ei și la care trăgea cu ochiul de la fereastră. Oare de ce isi petrece Katy toata ziua în casă? Va trebui să vedeți filmul ca să aflați.

Dude

Actori: Lucy Hale, Kathryn Prescott, Awkwafina, Alex Wolff

Dude este o comedie cu adolescenți care învață pentru prima dată în viață cum este să pierzi ceva - sfârșitul unei prietenii, moartea unei persoane apropiate, trecerea timpului. Dar pe lângă aceste întâmplări triste, filmul mai este și despre distracție și despre cât de plăcut e să pierzi timpul cu prietenii.

Truth or Dare

Actori: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Aurora Perrineau

Wow, filmul ăsta pare înfricoșător. Într-o variantă la scară mult mai largă a celui mai popular joc al adolescenței - Adevăr sau Provocare, mai mult adolescenți sunt ademeniți în pădure de un criminal misterios. Cei ce nu vor să participe s-ar putea să regrete.

Ready Player One

Actori: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Lena Waithe, Hannah John-Kamen

Acțiunea se petrece în anul 2045, iar încălzirea globală distruge încet-încet planeta. Filmul urmărește povestea unui adolescent pe nume Wade Watts care, în încercarea de a evada din realitatea din ce în ce mai neplăcută, intră într-o lume virtuală numită OASIS alături de toată populația planetei. Totul merge bine până când creatorul acestei lumi dă drumul unei curse contra cronometru. Câștigătorul cursei va deveni cel care controlează lumea și va primi trei trilioane de dolari.