Lifestyle Culinar
Cum sa faci un Homemade Ice Tea delicios

Homemade Ice Tea - sau ceai rece mai pe românește este una dintre cele mai îndrăgite băuturi ale verii și mai este și extrem de ușor de făcut. Cu toții avem mai mereu la îndemână toate ingredientele necesare pentru a prepara această variantă mult mai sănătoasă de băutură răcoritoare. Singurele ingrediente care nu pot lipsi dintr-un Ice Tea sunt câteva pliculețe de ceai, miere si bineînțeles apă rece sau gheață. Pentru cele dintre voi care țin la silueta lor vă recomandăm să încercați să nu îndulciți deloc ceaiul sau să folosiți căteva bucăți de fructe proaspete care dau un plus de gust si aromă

homemade ice teahomemade ice tea 2homemade ice tea 3

(sursa foto Pinterest)

 1. Folosește destule pliculețe de ceai - Atunci când servim un produs rece aroma acestuia devine mai subtilă. Este recomandat să folosiți sortimente de ceai cu aromă mai puternică precum Darjeeling sau Iasomie și să puneți cel putin 2 pliculețe de ceai la fiecare 3 căni de apă. 

 

2. Nu lăsați pliculețele de ceai prea mult in apa - Dacă preferați ca ceaiul sa fie mai puternic, în loc să îl lăsați mai mult timp la infuzat, mai bine adaugați mai multe pliculețe deoarece infuzarea îndelungată poate face ceaiul prea amar. Pentru o aromă mai subtilă este recomandat să lăsați pliculețele mai puțin timp în apă în loc să folosiți mai puține. 

 

3. Adăugați mierea sau zahărul în apa fierbinte - Dacă doriți ca mierea sau zahărul să se dizolve complet, aveți grijă să le adăugați când ceaiul este încă fierbinte. 

 

4. Lăsați ceaiul să se răcească înainte să îl băgați la frigider - Dacă puneți ceaiul fierbinte la frigider riscați ca acesta să devină tulbure. Lăsați ceaiul să se răcească puțin înainte să il puneți la rece, dar dacă totuși acesta devine tulbure adăugați puțină apă fierbinte. 

 

5. Nu adăugați ingrediente artificiale - Rezistați tentației de a adăuga în ceai siropuri sau sucuri cumpărate, beți varianta naturală deoarece aceasta este sănătoasă si are multe efecte benefice asupra organismului. 

 

6. Beți ceaiul proaspăt - Ceaiul natural nu rezistă mult timp și își strică gustul in maxim 2 zile. Este de preferat să consumați ceaiul în ziua în care l-ați preparat pentru a putea profita din plin de efectele sale racoritoare.